Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Markant flere hvidvaskmistanker bliver sendt til efterforskning  | Bølge af nye coronastramninger i Europa ryster markederne | Carlsberg står bedre rustet end konkurrenterne

GODMORGEN

I dag skal socialdemokraterne i København pege på deres nye borgmesterkandidat, og så kommer Microsoft med regnskab - men først får du dagens Briefing Morgen med alt det bedste og seneste.

Nyheder

Markant flere hvidvaskmistanker bliver sendt til efterforskning 

Det vælter stadig ind med underretninger om mistænkelige pengestrømme og andet, der kunne ligne hvidvask. Efter de første ni måneder af 2020 er der kommet næsten lige så mange underretninger som i hele 2019. En betydeligt større del af dem bliver fundet alvorlige nok til at blive sendt videre til efterforskning af politiet eller andre myndigheder, viser nye tal fra Hvidvasksekretariatet under Anklagemyndigheden.

Bygningen i Kampmannsgade, København, hvor bagmandspolitiet (SØIK) holder til har fået flere sager ind end tidligere, hvor mulig hvidvask skal efterforskes nærmere. Foto: Lars Krabbe

Bølge af nye coronastramninger i Europa ryster markederne.

Kampen for at holde virus under kontrol har over weekenden kastet hårde restriktioner af sig i Europa og risikerer at spænde ben for områdets økonomiske genopretning. Sammen med brexit og det amerikanske valg forplumrer udviklingen udsigterne for finansmarkederne, som faldt mange steder mandag.

Carlsberg står bedre rustet til anden coronabølge end konkurrenterne. Den frygtede anden bølge af covid-19 udgør ifølge analytikere en langt større trussel for Heineken og Anheuser Busch-Inbev, end den gør for Carlsberg.

Hver tredje HK'er frygter coronasmitte på jobbet. Mange privatansatte HK'ere er bange for at få corona på jobbet. Der er for mange på arbejde, og de ansatte sidder for tæt, lyder begrundelserne. HK kræver myndighederne på banen.

Dansk herretøjsmærke får millionindsprøjtning. Det danske herretøjsmærke Son of a Tailor er lykkedes med at skaffe kapital i et ellers hårdt marked. Den svenske kapitalfond eEquity har skudt 18 mio. kr. ind i det danske herretøjsbrand.

Rekordlave renter redder landbruget. De danske landmænd deltager i den historiske rentefest, og sektorens årlige renteudgift er reduceret med 10 mia. kr. En stor del af besparelsen går til at høvle af på det gældsbjerg, som har skygget for erhvervets fremtid.

Det skriver andre

Wammen søger grøn hjælp fra topchefer. Finansminister Nicolai Wammen har tirsdag inviteret 13 topchefer til at komme med tre forslag, som kan give en CO2-reduktion på kort sigt, samt tre forslag, der kan have en effekt på længere sigt. Det er blandt andet Søren Skou, topchef i Mærsk, Mads Nipper, topchef i Grundfos, og Jais Valeur, topchef i Danish Crown. (Børsen - låst artikel)

Waoo fyrer adm. direktør. Jørgen Stensgaard stopper som topchef i Waoo med øjeblikkelig virkning. Ifølge bestyrelsen skyldes det økonomiske dispositioner, der ikke er forenelige med rollen som adm. direktør og Waoos værdier. (ITWatch)

Otte tidligere ansatte undsiger Frank Jensens forklaring. I en fælles henvendelse går otte tidligere medarbejdere på Københavns Rådhus imod Frank Jensens forklaring om, hvad der skete til en julefrokost i 2011 og forløbet efter. Der tegner sig politisk flertal for at undersøge sagen. (Jyllands-Posten - låst artikel)

Gik du glip af...

Historien om aktieinvesteringer her kort før det amerikanske valg? Så kommer hovedpointerne her:

De to amerikanske præsidentkandidater ventes at styrke forskellige dele af erhvervslivet. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP

Indsigt

Nye hotelåbninger midt i corona-pandemi. Midt i den værste krise i hotelbranchen nogensinde åbner der i København op mod 20 nye hoteller med 2.500 værelser i løbet af blot et år. Den massive vækst i kapacitet kommer på det værst tænkelige tidspunkt, da branchen i hovedstaden på grund af coronakrisen kun kan fylde en fjerdedel af sengene.

Vi ser ind i et forfærdeligt 4. kvartal, siger Peter Haaber, adm. direktør i Zleep Hotels. Foto: Marie Ravn 

Finans fakta

Derfor kan en højere boligrente være en fordel ved låneomlægning. At de 30-årige renter er steget de seneste dage, kan være en fordel for de boligejere, der vil sikre sig, at en låneomlægning er tjent hjem så hurtigt som muligt. 1 pct.-lånet er kommet i spil igen med en kurs lige under 100. Det gør det til et meget attraktivt lån, vurderer en ekspert.

Dagens profil

Fredrik R. Nilsson havde lagt op til at der skulle festes ikke så lidt her i 2020 - noget han ikke altid har været så god til tidligere. Dels skulle hans kæreste fejre sin 30-års fødselsdag, hvorefter han med en sammenkomst ville markere sine 40-års fødselsdag. Og så skulle de i øvrigt giftes. Men, men men...så kom corona og ødelagde festen. Nu må adm. direktør i Lakrids by Bülow nøjes med en lidt mere stille fejring, når han fylder 40, d. 1. november.

Dagens tal

1,8

Joe Bidens skattepolitik vil især ramme de mest velhavende amerikanere. Joe Biden går til valg på markante skatteforhøjelser, men kun på husholdninger med indkomster på 400.000 dollars – 2,5 mio. kr. – og derover vil blive ramt. Konkret drejer det sig ifølge Bidens kampagnemateriale om 1,8 pct. af de amerikanske husstande.

Børs

Usikkerhed rammer det ellers usårlige amerikanske aktiemarked. Efter en længere periode med kursstigninger, fik det amerikanske aktiemarked et tryk nedad mandag. De store aktieindeks i USA faldt med ca. 2 pct. Der er dog stadig langt til bundniveauet i marts.

Her er den seneste børsberetning.

Debat

Du kender Bornholm, ikke? Det er øen til venstre for Polen, hvor de lokale lever så isoleret, at de må have hjælp til at huske deres efternavn, og fremmede kun får visum, hvis de lader sig døbe i salmiakspiritus. Det vil få. Derfor når ingen smitte klippen. Ingen. Øen er coronasikker. Og derfor holder man også folkemøde på øen næste år, skriver erhvervskommentator Anders Heide Mortensen.

Det sker i dag

  • Erhverv: Capinordic og Salling Bank afholder ekstraordinære generalforsamlinger.
  • Erhverv: Össur, Caterpillar, Eli Lilly, Merck & Co, Vattenfall, Haley-Davidson og Microsoft kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Politik: Socialdemokratiet vælger, på et ekstraordinært delegeretmøde, hvem man vil pege på som kandidat til posten som overborgmester i København resten af den igangværende valgperiode. Den udpegede skal derefter godtages på et møde i Bogerrepræsentationen på torsdag.
  • Politik: Transportminister Benny Engelbrecht er kaldt i samråd om refusioner ved aflyste flyrejser og skal bl.a. redegøre for, hvordan han vil sikre, at flyselskaber efterlever gældende lov og tilbagebetaler danske kunder for aflyste flyrejser.

PS...

Ballonmanden - ham kan en del faste Finanslæsere sikkert huske. Reza Miravareh som ikke kunne få 36.395,60 kr. i kompensation for tabt omsætning, fordi hans mangeårige bankforbindelse, Danske Bank blokerede for udbetalingen af pengene pga. manglende erhvervskonto. Nu har Reza Miravareh fundet en bank, der gerne vil give ham en erhvervskonto, som kræves for at få pengene - og dem har han fået.

Reza Miravareh har skiftet bank for at få sin bevilligede coronastøtte udbetalt. Foto: Privat

BRANCHENYT
Læs også