Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Bankkunder har fået bedre økonomi under coronakrisen | Møgsager og medarbejderflugt plager Innovationsfonden | Ny hjælpepakke til virksomheder og kulturliv er klar

Kort før midnat kunne erhvervsminister Simon Kollerup præsentere den corona-kompensation, partierne nu er blevet enige om. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

GODMORGEN

Carlsberg opjusterede i aftes forud for det regnskab, som lander i dag. Også Danske Bank opjusterede - og de danske bankkunder viser sig nu også at have fået en bedre økonomi under coronakrisen. Det og meget mere i morgenens første briefing. God fornøjelse.

Nyheder

Bankkunder har fået bedre økonomi under coronakrisen

En positiv udvikling på boligmarkedet og manglende muligheder for at bruge penge har medført, at danskerne har fået flere penge mellem hænderne under coronakrisen. Også virksomhederne har nedbragt trækket på deres kreditfaciliteter og øget deres indlån, og frygten for den store nedtur under coronakrisen er blevet gjort til skamme.

Møgsager og medarbejderflugt plager Innovationsfonden

Ifølge tal fra fonden er to tredjedele af medarbejderne skiftet ud siden 2018 efter en fyringsrunde i sommer samt en udflytning af hovedkontoret fra København til Aarhus i 2019. Stort set hele den tidligere ledelse er væk, og såvel ledelse som bestyrelse skiftet ud. Samtidig er fonden martret af flere tilsynssager om pengefrås, ulovlig administration og habilitetsproblemer.

Den tidligere ledelse i Innovationsfonden er i centrum for en række tilsynssager. På billedet ses tidligere direktør Peter Høngaard Andersen (i midten), tidligere næstformand Flemming Besenbacher (tv.) og tidligere formand Jens Maaløe. Illustration: Anders Vester Thykier

Ny hjælpepakke til virksomheder og kulturliv er klar. Der er op til 8 mia. kr. på vej til de virksomheder og kulturinstitutioner, der er ramt af coronakrisen, efter regeringen tirsdag aften indgik en aftale med et bredt flertal i Folketinget.

Danske Bank opjusterer forventningerne. banken opjusterer forventningerne til et resultat efter skat på 4-4,5 mia. kr., hvor de tidligere forventede et resultat på mindst 3 mia. kr. Opjusteringen skyldes en generel forbedring af udviklingen på de finansielle markeder, lyder det fra topchefen.

Brager frem i Kina og Rusland: Carlsberg opjusterer. Besparelser og frem for alt øget salg i Kina og Rusland er hovedårsagen til opjusteringen for den store bryggeri, der også oplever stor fremgang i salget af alkoholfri øl.

De største selskaber tøver med at hurtigteste medarbejderne. Her og nu ser en stribe af landets toneangivende selskaber ingen grund til at anvende metoden, der i løbet af et kvarter kan afgøre, om medarbejdere er smittede. Danish Crown er undtagelsen.

Fyret topchef forlader Waoo med tomme lommer. Waoo-bestyrelsen har skilt sig af med topchefen gennem syv år. Han forlader selskabet uden hverken løn eller en fratrædelsesordning på lommen.

EU håber, at Biden er bedre end Trump. Europa satser stærkt på, at Joe Biden vinder præsidentvalget i USA, men det er ingen garanti for et bedre handelssamarbejde, advarer eksperter.

Netto lukker onlinetjeneste. Salling Group har besluttet at lukke onlineprojektet Fillop i discountkæden Netto. I stedet skal der fokuseres på andre dele af digitalt salg med dagligvarer, der er vokset hastigt, siden covid-19 ramte Danmark.

Flere konkurser på vej for landsdækkende café-kæde. Moderselskabet bag de resterende Café A- og Dalle Valle cafeer er i krise. Ifølge det nyeste regnskab står yderligere tre cafeer til at lukke, mens der er væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift af hele moderselskabet.

Dalle Valle slår sig op på et billigere buffet-koncept. Foto: Anita Graversen.

Myndigheder rugede på viden om coronamutationer i mink. Allerede en måned før ministeren ændrede minkstrategi, var myndighederne bekendt med alvorlige sundhedsrisici.

Det skriver andre

Den første S-kandidat til posten som Københavns næste overborgmester har meldt sig. Den 57-årige Mette Reissmann har taget beslutningen med en »stærk opbakning« fra bestyrelsen i sin kreds. (Jyllands-Posten)

Dansk alarm over EU-plan om mindsteløn. Dansk Metal kræver, at regeringen stiller et ultimatum i Bruxelles og er klar til at sætte EU-medlemskabet på spil. Minister er bekymret. (Jyllands-Posten)

»Vi er klar til at betale det, det koster«. Venstre, Konservative og Mette Frederiksens støtteparti Radikale går nu sammen om et fælles krav om én million grønne biler i 2030. (Berlingske)

Oprør mod sexistisk kultur i fagbevægelsen. Fagbevægelsen vil gå forrest i kampen mod sexisme på arbejdspladserne, men det viser sig, at bevægelsen selv er præget af en intern sexistisk kultur, lyder det i et opråb fra tillidsfolk og ansatte. (Politiken)

Gik du glip af...

Grundfos-familiens tredje generation overtager styringen i pumpekoncernen.

Poul Due Jensen er tredje generation i Grundfos-familien. Hans farfar grundlagde virksomheden. Foto: Casper Dalhof

Indsigt

Thorning får travlt efter det amerikanske præsidentvalg. Sammen med tre andre internationale profiler tegner Helle Thorning-Schmidt formandskabet for det nyoprettede Oversight Board, der fremover skal fungere som en uafhængig ankeinstans for at sikre mere gennemsigtighed i Facebooks måde at håndtere kontroversielt indhold. Arbejdet begynder for alvor i forbindelse med præsidentvalget. Det kan du blive klogere på i dagens indsigt. Du kan også lytte til en podcast om emnet, hvor artiklens forfatter, René Deichgræber, forklarer historien.

Helle Thorning-Schmidt har som medformand for Oversight Board været med til at finde og ansætte en del af de 40 panelmedlemmer. Illustration: Anders Vester Thykier

Finans fakta

Sådan kan boligejere gardere sig mod økonomisk uro og prisfald. Lån med fast rente er den bedste måde at gardere sig mod prisfald på.

Så meget koster et realkreditlån på 1 mio. kr. årligt afhængigt af løbetid, og så meget afdrager man på fem år. Grafik: Lars Nielsen.

Dagens profil

Peter Mørch Eriksen har i mere end syv år kæmpet en benhård kamp for som topchef at forløse potentialet i diagnostikselskabet Bioporto. Indtil videre med tvetydig succes og flere store nedture undervejs. Alligevel er han stadig på jagt efter drømmen, og troen på en stærk fremtid er intakt. »Når du har dyrket sport på eliteplan, ved du også, at der skal kæmpes. Du får ikke noget forærende,« siger han til Finans.

Drømmen om at få godkendt selskabets store fremtidshåb, Ngal, er endnu ikke lykkedes. Foto: Gregers Tycho

Dagens tal

457

Delejob redder ikke ansatte i hoteller og restauranter. Nye tal viser, at kun 457 medarbejdere i den danske hotel-og restaurationsbranche i sidste uge gjorde brug af ordningen om arbejdstidsfordeling, populært kaldet delejob. »Det viser med al tydelighed, at denne ordning ikke kan bruges i vores erhverv,« siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i Horesta.

Mange restauranter står tomme på grund af coronakrisen. Arkivfoto: Nicolai Lorenzen

Børs

Der var små fald på det amerikanske aktiemarked tirsdag - en dag, der var en af de helt store regnskabsdage. Investorerne ventede endnu en gang på en fjerde hjælpepakke til den amerikanske økonomi, som er med til at dæmpe forbruget. Samtidig sætter coronapandemien også sine spor hos investorerne. Det brede S&P 500-indeks endte med et fald på 0,3 pct., mens Dow Jones-indekset dykkede med 0,8 pct., og Nasdaq endte med et lille nøk op på 0,6 pct.

Her er den seneste børsberetning.

Kommentar

Rekordstor børsnotering bliver Shanghais gennembrud. Den dobbelte notering af Ant på børserne i Shanghai og Hongkong er verdens største nogensinde. Rekorden kan vise sig at blive indledningen til et helt nyt kapitel for globale aktieemissioner indenfor fremtidens teknologi.

Det sker i dag

  • Erhverv: Carlsberg, Ørsted, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Strategic Investment, Heiniken, Finnair, General Electric, Basf, Fiat Chrysler, UPS, Boeing, Visa og Ebay kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Erhverv: Dagens Medicin afholder konference med fokus på anitibiotikaresistens. Bl.a. sundhedsminister Magnus Heunicke og Lars Rebien Sørensen fra Novo Nordisk holder oplæg.
  • Kriminalitet: Retten i Viborg fortsætter i dag og torsdag behandlingen af sagen om bestikkelse i Forsvarets Efterretningstjeneste.
  • Kriminalitet: Østre Landsret afsiger dom i en sag, hvor fire mænd i Københavns Byret blev dømt til mellem tre og seks års fængsel for skatte- og momsunddragelse for mellem 52 og 117 mio. kr.

PS...

Dansker får 1 mia. dollar til at tage kampen op mod Tesla. Danske Henrik Fisker får mere end 1 mia. dollars at gøre godt med i forsøget på at tage kampen op med Tesla. Elbilfirmaet Fisker Inc. er ved at køre ind i kurslisterne på New York-børsen gennem en såkaldt bagdørsnotering.

BRANCHENYT
Læs også