Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Højeffektive vacciner vækker den økonomiske optimisme til live | ATP går efter størst mulig klimaeffekt: »Fremtidens grønne vindere kan godt være sorte i dag« | Genmab skrotter lægemiddelkandidat

Med en ny investeringstilgang til forsyningsselskaber accepterer ATP at se sortere ud på kort sigt for på langt sigt at opnå en større klimaeffekt. Arkivfoto: Reuters/David Gray

GODMORGEN

ATP skifter investeringstilgang, vaccinehåb har presset finansmarkederne og så lover Snapchat store pengepræmier i forsøget på at stække konkurrenterne. Onsdagens første briefing er klar.

Nyheder

Højeffektive vacciner vækker den økonomiske optimisme til live

Med tre coronavacciner på trapperne føles det som om, at foråret er kommet tre måneder for tidligt, og optimismen er da heller ikke til at tage fejl af blandt økonomerne. Optimismen i finansmarkederne er også tårnhøj - men årlige nyheder om smitte og restriktioner risikerer derfor at udløse kursfald de kommende uger, advarer banker.

Med tre covid-19 vacciner, der alle hævdes at være meget effektive, er nogle økonomer pludseligt begyndt at se mere positivt på fremtiden. Foto: AP/Peter Hamlin.

ATP går efter størst mulig klimaeffekt: »Fremtidens grønne vindere kan godt være sorte i dag«

ATP skifter nu investeringstilgang. Pensionspengetanken mener, at det vil være bedre for både klimaet og afkastet, hvis pensionspengene investeres i forsyningsselskaber, der arbejder intenst på klimatilpasningen, men endnu kan have lang vej til målet.

Genmab skrotter lægemiddelkandidat. Biotekselskabet Genmab skrinlægger kræftprojekt, der ellers af amerikanske J.P. Morgan var spået et salgspotentiale på op til 2 mia. dollars om året.

Småaktionærer er stadig vilde med Norwegian-aktien. Danske småaktionærer har stadig mange mindre positioner i flyselskabet Norwegian, der i sidste uge søgte konkursbeskyttelse i Irland. Tirsdag solgte det kinesiske leasingselskab BOC Aviation, der er blandt de største ejere af Norwegian, næsten 39 mio. aktier i flyselskabet - og Norwegian-aktien blev ramt af store kursudsving.

Regeringen vil give grønt lys til digitale generalforsamlinger i 2021. Hvis det står til regeringen, skal det også næste år være muligt for de danske virksomheder at afholde den årlige generalforsamling virtuelt.

EU-dom: TV2-direktør satser på, at statens milliardkrav er forældet. TV2 skal betale 1,75 mia. kr. i ulovlighedsrenter, fordi stationen i årevis undlod at anmelde statsstøtte, fastslår EU-domstolen. Nu er det op til Østre Landsret at vurdere, om kravet er forældet. Intet er afgjort endnu, siger TV2’s adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Tesla når vild milepæl - runder markedsværdi på 500 mia. dollars. Tesla deler i den grad vandene, men trods en nedtur i begyndelsen af oktober, så er optimisterne indtil videre de store vindere.

Det skriver andre

Rekordmange udlændinge arbejder i byggeriet og industrien. Da den udenlandske arbejdskraft rejste hjem efter nedlukningen, vakte det bekymring i erhvervslivet. Men nye tal viser, at udlændingene er tilbage igen. (Børsen)

Efter fire kaotiske ser Wall Street frem til ikke længere at følge @realDonaldTrump. Præsident Trump gjorde sit Twitter-feed til en enestående kilde til markedsvolatilitet. Nu ser investorer frem til markeder uden præsident-tweets. (New York Times - låst artikel)

Droner og kunstig intelligens fordobler Storebæltsbroens levetid fra 100 til 200 år. Et omfattende arbejde med at digitalisere vedligeholdelsen af Storebæltsbroen betyder, at broens levetid bliver fordoblet fra 100 til 200 år med både økonomiske og klimamæssige gevinster, der også kan udnyttes ved kommende broprojekter. (Berlingske)

Bech-Bruun klar med konkrete mål for kvinder i partnerkredsen. Hver anden nye partner skal være kvinde hos Bech-Bruun, der har den laveste andel af kvindelige partnere blandt landets største advokatfirmaer. Der er dog nogle år til, at målsætningen skal være indfriet, fortæller ledende partner. (Advokatwatch - låst artikel)

Gik du glip af...

Vaccinerne er på vej. Tirsdag kom det frem, at EU har indgået vaccineaftale med Moderna på 160 mio. doser. Her er et overblik.

EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen meddelte tirsdag, at EU nu også har indgået aftale med Moderna om vacciner. Foto: AFP/Johanna Geron.

Podcast

Black Friday er blevet gråsprængt under corona. Black Friday er blevet en hel uge af tilbud. Men der er stor usikkerhed om, hvor meget vi kommer til at forbruge fra nu af og frem mod jul - og om detailhandlen kan håndtere den gigantiske logistiske opgave. Journalist Jesper Olesen og vært Lone Andersen er i podcaststudiet.

Indsigt

”Katastrofe-kunstneren” lavede verdens måske dårligste film og tjener nu styrtende på den. God kunst kan være en god investering. Dårlig kunst kan undertiden være en endnu bedre investering. Den amerikanske forretningsmand, filminstruktør og skuespiller Tommy Wiseau har tjent et pænt tocifret millionbeløb i dollars på at skabe den muligvis ringeste film nogensinde, ”The Room”.

Forretningsmand, skuespiller og instruktør Tommy Wiseau. Foto: Reuters.

Finans fakta

Hårde restriktioner sender fadølsindekset ned. Danske Banks fadølsindeks er langt fra fordums tid - dengang vi ikke skulle forholde os til en større sundhedskrise og fysiske restriktioner.

Dagens profil

Han fik en fyreseddel fra topjobbet - så tog han på jordomrejse med familien. I 2018 blev der sat en stopper for hans job som koncernchef i Dagrofa. Men frem for i en fart at jagte et nyt topjob blev det startskuddet til en mangeårig drøm: En jordomrejse med familien, hustru og tre drenge. I dag er Per Thau på vej til et nyt job - og søndag fylder han 50 år.

Per Thau, tidligere adm. direktør i Dagrofa, har sagt ja til et nyt job og skrevet under, men kan endnu ikke offentliggøre detaljer. Foto: Stine Bidstrup. 

Dagens tal

10

Tyskland ændrer radikalt på sit eliteindeks over de mest værdifulde tyske aktier. Det kendte indeks DAX30 udvides nemlig med 10 selskaber. Dermed bliver indekset fa september næste år i stedet til DAX40 eller DAX XL.

Børs

De amerikanske aktier steg til rekordniveauer. Det brede S&P 500-indeks vandt frem med 1,6 pct., og det var 0,2 pct. mere end den seneste rekord fra forrige mandag. Dow Jones steg også 1,5 pct., og indekset passerede for første gang nogensinde 30.000 og endte i rekord i 30.045,84 point. Nasdaq blev desuden løftet 1,3 pct. Udover positive coronvaccine-nyheder, får Joe Biden nu adgang til føderale midler og kan tale med en række relevante myndigheder, så det kommende magtskifte i USA kan planlægges. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Her er seks fundamentale forandringer efter covid-19. Mens vi venter på, at krisen driver over, og at alting bliver normalt igen, er realiteterne, at det er der ingenting, der gør. Verden er definitivt forandret. Det den konklusion, Singapores regering er kommet til, skriver kommentator Jan Lund.

Det sker i dag

  • Erhverv: Chr. Hansen Holding afholder generalforsamling. Capinordic, Firstfarms, Nordic Tankers og Rockwool International kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med detailomsætningsindeks for oktober 2020. De ugentlige amerikanske ledighedstal, der normalt kommer om torsdagen, kommer i denne uge onsdag, fordi amerikanerne torsdag fejrer thanksgiving.
  • Øvrigt: Københavns Byret afsiger i dag dom i en sag mod en 57-årig mand, der er tiltalt for uberettiget at have forsøgt at få udbetalt i alt 1,7 mio. kr. fra lønkompensationsordningen.

PS...

Lav en video og vind 1 mio. dollars. Sådan lyder udfordringen nu fra videotjenesten Snapchat, der primært brugest til korte videosekvenser med tekst og tale. De vil hver dag i resten af 2020 udlodde 1 mio. dollars, svarende til over 6 mio. kr., til de bedste virale videoer.

BRANCHENYT
Læs også