Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Eksperter: Manglende kronprins kan sende Jyske Bank ud i ledelsesmæssigt tomrum | Udsigt til kanonår for aktier: Venter afkast på op til 15 pct. | Disse biler var mest populære blandt danskerne i 2020

GODMORGEN

Danmark skal igen vænne sig til flere restriktioner, Jyske Bank må se langt efter en oplagt kronprins - mens der på aktiemarkedet er udsigt til et kanonår. Dagens nyhedsoverblik fra Finans er klar til dig.

Nyheder

Eksperter: Manglende kronprins kan sende Jyske Bank ud i ledelsesmæssigt tomrum

Langtfra alle bestyrelser i landets banker har styr på successionsplanen for topledelsen. Det gælder i særdeleshed Jyske Bank, påpeger flere førende eksperter. Banken står reelt uden en oplagt afløser til topchefen, Anders Dam. Det er derimod Danske Bank, der har den mindst erfarne og mest internationale direktion blandt landets store banker.

Jyske Banks ordførende direktør på snart 65 år må ifølge flere bankeksperter forgæves spejde efter sin afløser i sin egen direktion. Foto: Lars Krabbe.

Udsigt til kanonår for aktier: Venter afkast på op til 15 pct.

2021 tegner til at blive endnu et kanonår for aktierne. Flere af landets største banker og kapitalforvaltere forventer afkast på helt op til 15 pct. på globale aktier. Men selvom meget peger på en aktiefest i 2021, er der én bekymring, der nager investorerne.

Milliardærbrødre overtager magten i dansk golfklub. Golfklubben Royal Oak, der tidligere har haft Lars Larsen som medejer, har igen skiftet ejere.

Disse biler var mest populære blandt danskerne i 2020. Et fransk bilmærke har modellen, der indtager førstepladsen på årets liste over de hyppigst indregistrerede biler i Danmark.

Brexit: Dommedag er aflyst for dansk milliardindustri. Dansk industrifiskeri og de store fiskefabrikker i Vest- og Nordjylland har i fire år været truet af undergang som følge af brexit. Nu er katastrofen afværget.

Den negative stemning i tysk bilindustri fortsætter. Bedst som optimismen var på vej tilbage, har nye nedlukninger og en ny, mere smitsom coronavariant atter sendt humøret på rutsjetur i den tyske bilindustri.

Novo breder sig ud: Udvælger første lægemiddelkandidat fra milliardaftale. Medicinalselskabet har kastet sin kærlighed på den første lægemiddelkandidat i samarbejdet med selskabet Dicerna. Samtidig fortæller selskabet, at brexit ikke giver anledning til de store bekymringer. Vi har forberedt os på alle tænkelige scenarier, lyder det.

VKR-arving fortsætter opkøbsjagt efter milliardhandel. Det store opkøb, som VKR-koncernen tirsdag har foretaget gennem forretningsbenet Dovista, lægger langt fra en dæmper på pengetankens planer om at købe flere virksomheder op.

Det skriver andre

Muterede varianter skræmmer eksperter. De nye varianter skaber tvivl om vaccine og smitter tilsyneladende de mindste børn mere, lyder meldingen. Heldigvis er Danmark blandt de lande, der er bedst til at følge med i, hvordan forskellige virusvarianter klarer sig herhjemme. (Børsen - låst artikel)

Skuffet Jes Dorph er færdig som TV 2-vært. Jes Dorph-Petersen er færdig som vært på TV 2 efter en TV 2-undersøgelse om sexisme og krænkende adfærd på tv-stationen. Det meddeler hovedpersonen selv i et opslag på sin Facebook-profil, hvor han udtrykker kritik af beslutningen og processen.

Senatsvalget i Georgia er tæt. Onsdag morgen dansk tid er der nærmest dødt løb i de to senatsvalg i Georgia. Valgene er afgørende for magtfordelingen i Kongressen i USA, og dermed vigtige for, hvor meget politik præsident Biden vil kunne gennemføre. (Reuters)

Gik du glip af...

Corona-restriktionerne herhjemme strammes endnu en gang. Her er et overblik.

Statsminister Mette Frederiksen og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm på et pressemøde om covid-situationen i Statsministeriet tirsdag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Indsigt

Tesla og de andre grønne stjerner på aktiehimlen flyver højt, men risikerer at falde dybt. Alt for mange grønne penge jagter alt for få grønne stjerner. Det vil skabe spektakulære op- og nedture på aktiemarkederne de kommende år.

Læs hele serien "Den Grønne Bølge" her.

Finans fakta

Historisk dyk i Aalborg Lufthavn. Flytrafikken er faldet markant i Aalborg Lufthavn, men lufthavnen klarer sig trods alt bedre end København og Billund.

Dagens profil

Garnnøgle til succes: »Vi har haft forrygende travlt under coronapandemien«. Line Rix har gang i flere forretninger. En af dem sælger sæt med alt, hvad der skal til for at strikke eller brodere og ambitionen er en international lancering.

Line Rix på arbejde i Kit Coutures butik, der ligger i Vesterbrogade i København. Foto: Stine Bidstrup. 

Dagens tal

300

Salget af boliger overgår nu de glade dage før finanskrisen. Prisgabet er udvidet det seneste år - og det betyder, at en københavner med et gennemsnitshus på 140 kvm har øget sin formue med ca. 300.000 kr.

Børs

De amerikanske aktier tog i aftes lidt revanche og steg pænt. Renterne stiger, og olien trækker særligt op. Det brede S&P 500-indeks voksede 0,7 pct. efter et fald mandag på 1,5 pct. Nasdaq vandt 1,0 pct., og Dow Jones steg 0,6 pct. Her er den seneste børsberetning. (Reuters)

Debat

Tidligere overvismand: Lyspunkter blinker i den mørke corona-vinter. Det føles nærmest uoverkommeligt at klare den frem til bøgen springer ud. Der er derfor gevaldigt brug for lyspunkter i den mørke tid, og det, der skinner kraftigst for tiden, er naturligvis julegaven fra Pfizer og andre vaccineproducenter. Et andet lyspunkt er dansk økonomi, skriver Michael Svarer, professor, Aarhus Universitet og Senior fellow, Kraka.

Det sker i dag

  • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med konjunkturbarometer for erhvervene for december 2020.
  • Politik: Et underudvalg i Folketinget mødes for at diskutere advokaters vurdering af en eventuel rigsretsag mod tidligere udlændingeminister Inger Støjberg (V). I USA mødes Kongressen i dag for at tælle valgmandskollegiets stemmer. Det sker ved en fælles samling for Senatet og Repræsentanternes Hus.
  • Øvrigt: EU's vaccineagentur EMA mødes i dag, hvor det forventes at godkende coronavaccinen fra Moderna.

PS...

Hurtig berømmelse er normalt forbeholdt popstjerner - eller måske politikere. Men her er det nu berømte ægtepar bag covid-vaccinen. Tyske Der Spiegel har bragt dette store interview med vaccinepionererne Özlem Türeci og Uğur Şahin. Og nu kan det også læses oversat til engelsk.

BRANCHENYT
Læs også