Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Erik satsede sin formue på en overset klimateknologi - nu kan Joe Biden forløse potentialet | Storbyerne overhalet: Boligmarkedet rykker mest i Udkantsdanmark | Sådan har aktiemarkedet udviklet sig under Trump

GODMORGEN

I dag får USA sin 46. præsident, når Joe Biden overtager embedet. Vi har set på, hvordan aktiemarkedet har klaret sig under præsident Trump - ligesom du kan møde Erik Boyter, hvis klimateknoligiske forretning står over for helt nyt tider med Joe Biden som præsident. God læselyst.

Nyheder

Erik satsede sin formue på en overset klimateknologi - nu kan Joe Biden forløse potentialet

Når Joe Biden i dag indtræder som USA's 46. præsident, bliver der åbnet for et kæmpe eksportpotentiale for dansk klimateknologi, vurderer DI.
 

Den 53-årige adm. direktør Erik Boyter satser på at klimadagsordenen kan sætte turbo på salget af naturlige ventilationsløsninger. PR-foto.

Storbyerne overhalet: Boligmarkedet rykker mest i Udkantsdanmark

De seneste år har væksten i boligsalget overraskende nok været størst i landdistrikterne. Men priserne har haft sværere ved at følge med. EDC's ejendomsmægler i Lemvig har solgt rekordmange boliger i 2020 og sælger nu flere boliger, end han får til salg.

DBU reddet af ny aftale: Arbejdernes Landsbank fortsætter som storsponsor. DBU og fodboldlandsholdet er i 11. time reddet af et flertal i Folketinget. Det betyder, at Arbejdernes Landsbank fortsætter som storsponsor.

Sådan har aktiemarkedet udviklet sig under Trump. Ser man på, hvordan aktiemarkedet har udviklet sig under de forskellige amerikanske præsidenter, har aktiemarkedet klaret sig bedst under demokraternes ledelse.

Grønne bilafgifter vil presse dieselprisen i vejret. Grønne bilafgifter vil gøre det dyrere at tanke landets 1,3 mio. dieseldrevne vare- og personbiler. Frem til 2030 ventes en ekstraregning på 4,7 mia. kr.

Waturu har under én måned til at finde revisor - ellers bliver selskabet tvangsopløst. Det kriseramte selskab står over for en tvangsopløsning, hvis det ikke har fundet en revisor inden for en måned.

Prisbelønnet restaurant i milliontab: Nu er ejeren bag klar med et nyt koncept. Coronakrisen har været hård for restaurationsbranchen. Den krystalkugle så restaurantejer Elvio Milleri ind i allerede i marts 2020 og valgte dermed at lukke sin restaurant, Era Ora. Nu er han snart klar med et nyt koncept.

Det skriver andre

Danmark får kun halvt så mange Pfizer-doser som lovet denne uge. Der leveres færre vaccinedoser end ventet på grund af opgradering af fabrik. De næste uger påvirkes også. (Ritzau)

Advokat sigtet for groft bedrageri efter massesøgsmål. Bagmandspolitiet sigter en advokat fra Njord Law Firm for 7,5 mio. kroner i en omfattende sag, hvor tusindvis af danskere er blevet afkrævet penge for angiveligt at have delt og downloaded spille- og pornofilm ulovligt. (Berlingske - låst artikel)

Schulstad-direktør stopper. Når måneden er omme vil Allan Christiansen efter ni år som direktør være fortid i brødvirksomheden Shulstad. Den svenskejede virksomhed har fundet en afløser. (Fødevarewatch - låst artikel)

Netflix runder 200 millioner kunder. Anmelderroste serier og nye coronanedlukninger har lunet hos streamingselskabet Netflix i fjerde kvartal sidste år. Netflix kunne tilføje over 8,5 millioner til sin kundeliste i netop dette kvartal. (Ritzau)

Trump har benådet Steve Bannon. Med blot et halvt døgn tilbage i præsidentembedet har Donald Trump benådet flere personer, der er dømt for kriminalitet. En af dem er Trumps tidligere nære rådgiver Steve Bannon. (Ritzau)

Jack Ma, stifteren af e-handelsgiganten Alibaba og en af Kinas rigeste mænd, er blevet set offenligt for første gang i flere måneder. Det skete ved et videomøde onsdag. (Ritzau)

Gik du glip af...

Gårsdagens vaccine-nyheder, der bl.a. gør os klogere på, hvornår økonomerne forventer, at der kan genåbnes mere rundt om i verden.

75-årige Andy Puggaard Thomsen fra Gørding var blandt de første i Danmark, der blev vaccineret med covid-19 vaccine fra Moderna. Store danske virksomheder melder klart nej til at jage vacciner til medarbejdere uden om det offentlige system. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix.

Explainer

Pandemien er forfærdelig, men klimaforandringerne er værre. Stille og roligt er pandemierne forsvundet fra listen over de største globale risici. Sidste gang pandemier var at finde i top 5 var i 2008. Anderledes i den netop offentliggjorte Global Risks Report 2021 fra World Economic Forum, hvor pandemier er rykket op som den største globale risiko samlet set.

Finans fakta

Investorer ser mange bobler – og tror på, at to af dem kan sprænge i år. En ny rundspørge fra Deutsche Bank viser, at et mange profesionelle investorer ser bobler i de finansielle markeder. To af boblerne risikerer at sprænge i år.

Dagens profil

»Han er bestemt ikke én, der går langs vægpanelerne«. Den mangeårige Louis Poulsen-direktør Hans-Erik Wolff, der 20. januar fylder 70 år, er kendt som et professionelt samlingspunkt i belysningsbranchen. Hans tid i Louis Poulsen har sikret ham et omfattende netværk og enorm viden om sektoren, og så har han et særligt es i ærmet, når han mødes med branchekolleger.

Hans-Erik Wolff er bl.a. bestyrelsesformand i lysvirksomhederne Duralamp og Duralys. Foto: Flemming Krogh.

Dagens tal

2,3

Nærmest alle analytikere regnede med, at Kina ville være den eneste større økonomi, der kom gennem 2020 med positiv vækst. Og ifølge den seneste vækstrapport har landet endda klaret sig endnu bedre end forventet. Kina voksede 2,3 pct. i 2020.

Indbyggere i byen Wuhan fejrer nytår den 31. december. Kina er sluppet langt bedre gennem corona-krisen end alle andre større økonomier og slog selv gennemsnitsprognoserne fra verdens økonomer. Foto: REUTERS/Tingshu Wang/Ritzau Scanpix.

Børs

Yellen-udmeldinger løftede markedet. Det brede S&P 500-indeks steg 0,8 pct. Teknologiindekset Nasdaq gik endnu mere op med 1,5 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 0,4 pct. Investorerne varmede sig i aftes ved den kommende finansminister Janet Yellens udmeldinger om stimulus og ser frem til et bedre samarbejde mellem Fed og finansministeriet i forhold til den amerikanske økonomi. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Derfor bunder rekorder på boligmarkedet i en sund udvikling. Trods stribevis af rekorder vil priserne på boligmarkedet formentlig fortsætte med at stige. Før det kribler i fingrene for at gribe ind mod en boligboble, bør man nok lige slå koldt vand i blodet, skriver Mikkel Høegh, boligøkonom og afdelingsdirektør, Jyske Bank.

Det sker i dag

  • Erhverv: Burberry kommer med regnskab for tredje kvartal, mens Procter & Gamble og United Airlines kommer med årsregnskab.
  • Politik: I USA indsættes landets nye præsident, Joe Biden, som tages i ed, og bliver landets 46. præsident.

PS...

Socialt medie har fået tre millioner brugere på 12 dage. Store sociale platforme som Twitter, Facebook og Youtube har efter urolighederne foran - og inde i - den amerikanske kongresbygning i Washington valgt at fjerne præsident Donald Trump fra deres tjenester. Så nu er flere supporterne hoppet til det sociale netværk Gab.

Læs også
Top job