Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Kvinderne strømmer til de danske investeringsplatforme | Økonomer: Europa er på kollisionskurs med sin næste gældskrise | Joe Biden melder USA ind i Parisaftalen og WHO igen

GODMORGEN

Joe Biden er nu indsat som USA's 46. præsident gennem tiderne. Læs mere om dette og meget andet i Finans' morgenbriefing.

Nyheder

Kvinderne strømmer til de danske investeringsplatforme

Nye tal fra flere af landets største investeringsplatforme viser en betydelig tilgang af kvindelige kunder de seneste år. Udviklingen vækker glæde hos stifterne af to netværk med fokus på ligestilling inden for investering.

Her ses kvinderne bag Female Invest, som er målrettet kvinder og arbejder for at skabe økonomisk ligestilling og forberede kvinder til at springe ud i at investere via webinarer, artikler og videokurser om aktiemarkedet. Foto: Rune Lundø.

Økonomer: Europa er på kollisionskurs med sin næste gældskrise

Den nuværende pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank risikerer at skabe en ny krise - enten en gældskrise eller en krise med sit udspring i finansmarkederne - advarer økonomer. Pandemien har ikke gjort det bedre.

Joe Biden melder USA ind i Parisaftalen og WHO igen. Efter sin indsættelse som USA’s 46. præsident talte Joe Biden indtrængende for national samling og et Amerika, der igen påtager sig en ledende rolle globalt. Joe Biden har allerede underskrevet 15 dekreter på første dag som USA's præsident. Blandt andet skal USA tilbage i WHO og med i Pariseraftalen igen.

Sådan går det med virksomhederne fra "Løvens Hule". Nogle husker du, og andre har du sikkert glemt. Her får du overblikket over nogle af de virksomheder, der igennem seks sæsoner har deltaget i det populære DR-program.

Regeringen siger nej til genåbningsplan for lukkede butikker. Et forslag fra Dansk Erhverv om, hvordan butikker kan genåbnes i corona-nedlukning, kan ifølge sundhedsministeren ikke tages i brug, som pandemien aktuelt udvikler sig.

Nu er det slut med, at virksomheder kan lyve sig grønne. I EU og USA er der regler på vej med klare krav til brug af ESG-indikatorer. Dermed begynder en ny virkelighed.

A.P. Møller Holding sælger drypvist ud af Mærsk-aktier. Mærsk-familiens pengetank A.P. Møller Holding deltager lige nu i A.P. Møller - Mærsks tilbagekøbsprogram. På syv uger har pengetanken solgt aktier for 421 mio. kr. for at beholde den samme ejerandel i Danmarks største virksomhed.

Bahne leverer overskud efter hackerangreb og efterfølgende milliontab. Gentagende hackerangreb kostede den familieejede boligkæde Bahne 10 mio. kr. Nu er kædens økonomi igen på rette kurs.

Det skriver andre

Medie: Ejer af Lagkagehuset har budt på Leo Pharma. Et milliardspil om medicinalvirksomheden Leo Pharma bevæger sig tilsyneladende ind i en afgørende fase. (Børsen)

Danskernes tillid til Skat er lavere end i mange år. Hos tre ud af fem er tilliden til det danske skattevæsen faldet igennem de sidste 10 år. Stort problem for skatteministeren, siger eksperter. (Berlingske)

Gik du glip af...

Danmark får 100.000 færre doser fra Pfizer i første kvartal. Pfizer kan ikke levere det lovede antal vacciner i første kvartal.

  • Forunden: SSI har svært ved at forstå Pfizers mangelfulde leverancer.
  • Vaccinationsplanen skrider: Danmark har udskudt vaccinationen af 50.000 personer, fordi myndighederne budgetterede med ekstra doser i de leverede hætteglas.
  • Illegal handel: Efterspørgslen efter coronavacciner har fået priserne efter vaccinerne til at eksplodere på coronavacciner er eksploderet på "det mørke internet".

Pfizer kommer ikke til at levere coronavacciner til Danmark som lovet i første kvartal. Foto: Reuters.

Interview

Dansk Aldi-chef: Vi har vundet på krisen og er i offensiven for et bedre image. Efter år med millionunderskud og trængsler ser adm. direktør Finn Tang i discountkæden Aldi Danmark ny fremgang – også i indtjeningen. 2020 med coronakrisen har skubbet ny fart i dagligvaresalget.

Finans fakta

Nu ebber pengeregnen ud. Lønkompensationsordninger har været blandt de mest brugte krisetiltag i 2020. I 2021 ventes en håndfuld lande at stramme gevaldigt op, vurderer storbanken UBS.

Den finanspolitiske modvind vil ikke være stærk nok til at kuldsejle opsvinget, så længe vaccinationsprogrammerne virker, og regeringer verden over kan fjerne de værste restriktioner for økonomierne i første halvdel af året, vurderer UBS. Foto: Screenshot fra Datawrapper.

Dagens profil

Maersk Drillings chefinnovatør er drevet af »at løse verdens store problemer«. Marika Reis, der har ansvar for at styre Maersk Drilling ind i en grønnere fremtid, er glad for forandring.

27-årige Marika Reis' vej til et chefjob i Maersk Drilling har været alt andet end snorlige. Foto: Stine Bidstrup. 

Dagens tal

7

Så mange mia. kr. forventes overskuddet før skat nu knap at blive i 2020 for Nykredit. Meldingen kom onsdag i en opjustering fra realkreditkoncernen, der tidligere forventede et resultat før skat i intervallet 6,2-6,4 mia. kr. Samtidig vil Nykredit nu udbetale udbytte til ejerne.

Børs

Rekordstemning på Wall Street. Det brede S&P 500-indeks steg i aftes 1,4 pct. og endte i lukkerekord. Det samme gjorde Nasdaq med et plus på 2,0 pct., og Dow Jones nåede også en ny lukketop med et plus på 0,8 pct. Blandt andet Netflix førte an blandt de store teknologiaktier efter et solidt regnskab tirsdag aften. Her er den seneste børsberetning.

Debat

… Og tillykke med din høje IQ. Skål! Jeg ville ønske, at der havde været en myndig stemme, der på magisk vis kunne være trængt igennem til mit yngre jeg. Hun skulle have fortalt mig om det, der stikker dybere. Om at være et menneske af kvalitet. Det ville have gjort en forskel for meget i mit liv. Det skriver Louise Orbesen om i dette debatindlæg.

Det sker i dag

Danmarks Statistik kommer med tal for forbrugerforventningerne og beskæftigelsen for lønmodtagere i november. I USA offentliggøres der ledighedstal, mens der i tyske Frankfurt afvikles rentemøde i ECB.

PS...

Rihanna har mere indflydelse end Mette Frederiksen. Når det angår indflydelse og power på den globale scene, bliver statsminister Mette Frederiksen slået af bl.a. den amerikanske sanger og skuespiller Rihanna. Det viser Forbes' årlige top 100 over de mest magtfulde kvinder i verden.

BRANCHENYT
Læs også