Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Krav om bestemt erfaring blokerer for flere kvinder i dansk erhvervselite | Færre forretningsrejser kan koste SAS milliarder | Verdensøkonomien brager frem

GODMORGEN

Bestemte krav om erfaring bremser ligestillingen i dansk erhvervsliv. Digitale møder frem for forretningsrejser koster SAS dyrt. Det er blot nogle af de historier, vi berører i denne torsdags morgenbriefing.

Nyheder

Krav om bestemt erfaring blokerer for flere kvinder i dansk erhvervselite

Selvom der er masser af kvindelige ledertalenter i Danmark, mangler for mange den driftsmæssige og finansielle erfaring, der skal til for at nå til tops. Det bremser ligestillingen i toppen af dansk erhvervsliv, lyder en advarsel. Headhunterfirmaet Egon Zehnder og Ingeniørforeningen IDA kaster i nye analyser lys over, hvad der står i vejen for, at flere kvinder når til tops. Og så kan du møde Sisse Fjelsted Rasmussen, der med titel af finansdirektør og kommende bestyrelsesmedlem i et C25-selskab er undtagelsen, der bekræfter reglen i dansk erhvervsliv.

Sisse Fjelsted Rasmussen siger, at hun altid har været meget fokuseret på, at hendes børn var nummer et, og så har hun samtidig været meget glad for sit job. »Men alt hvad der hedder boligindretning, skønhedspleje og sport har jeg ofte måttet prioritere fra for at være sikker på, at jeg havde tid med mine børn.« Foto: Gregers Tycho 

Færre forretningsrejser kan koste SAS milliarder

Digitale møder er blevet hverdag og vil erstatte mange erhvervsrejser. Det kan koste dyrt for de store netværksselskaber, der henter en stor del af indtjeningen hos de forretningsrejsende, som betaler mest for billetterne. De digitale møder er billigere, kræver mindre tid, og det er godt for klimaet. Flyselskaberne ser ind i en fremtid, hvor erhvervslivet vil rejse mindre, og det bliver en svær omstilling.

Bauhaus overvejer erstatningskrav mod staten. Bauhaus-topchef Mads Jørgensen er så indebrændt over restriktionerne for genåbning af store udvalgsvarebutikker, at han har luftet et krav om erstatning i et brev til både erhvervs- og statsministeren. Netop erhvervsministeren vil efter den reaktion nu indkalde landets store butikker til møde.

Usikkerhed om fortsat drift i Dracco-brødres legetøjsimperium. Ifølge et nyt regnskab er driften i brødrene Jacob og Henrik Ranis Andersens legetøjskoncern Dracco endnu en gang forbundet med »betydelig usikkerhed«.

Ny enhed skal bekæmpe den organiserede skattekriminalitet. Regeringens udspil til næste etape af skattekontrollen indeholder blandt andet en ny enhed i Skattestyrelsen, der skal jagte den organiserede skattekriminalitet.

Verdensøkonomien brager frem. USA - og dermed verdensøkonomien - står foran et økonomisk boom af historiske dimensioner. Det mener økonom Gregory Daco, der i fjor blev kåret som den økonom, der over tid har været mest præcis i sine prognoser. Og han er ikke alene med sin forudsigelse.

Royal Unibrew forsigtig med forventningerne til 2021. Royal Unibrew forventer ikke nødvendigvis at tjene mere på driften i år, end bryggeriet hentede hjem i coronaåret 2020, som til gengæld landede bedre end ventet. Det fremgår af årsregnskabet, der landede onsdag aften.

Storbritannien hæver selskabsskatten. Coronakrisen har efterladt et gabende hul i den britiske statskasse, som nu skal fyldes af blandt andet en markant forhøjelse af selskabsskatten. Den britiske regering lægger op til at hæve selskabsskatten fra 19 pct. til 25 pct.

Dansk Erhverv og Le Gammeltoft vil styrke iværksættermiljøet. Iværksætteri skal styrke dansk økonomi ovenpå coronakrisen. Derfor har Dansk Erhverv nedsat et panel på 15 danske iværksættere med Le Gammeltoft i spidsen, som skal gøre iværksættermiljøet mere attraktivt.

Det skriver andre

Forskere pessimistiske om corona-vacciner. Coronavirussen vil påvirke vores hverdag i flere år frem. Sådan lyder konklusionen fra 18 forskere, der har fulgt coronapandemiens udvikling tæt. De har ellers generelt været optimistiske omkring, at vaccinerne ville få bugt med virussen, men det har de sydafrikanske og brasilianske varianter lavet om på. (Reuters)

Kon­su­lent­kæm­pe ser stærkt M&A-mar­ked i 2021. Masser af tørt krudt mangler at blive brændt af hos kapitalfonde rundt omkring, og det skaber gode betingelser i markedet for virksomhedshandler, vurderer konsulenthuset Bain & Co. (Børsen - låst artikel)

Knap hver fjerde corona-smittede har ikke-vestlig baggrund. Indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande udgør 8,9 pct. af befolkningen, men 23 pct. af de corona-smittede. Det samme billede tegner sig i vores nabolande. (Jyllands-Posten)

Politiet frygter et nyt angreb på USA's kongres. »Vi har fået efterretninger, der peger i retning af, at en navngiven milits har planer om at trænge ind i Capitol,« lyder det fra US Capitol Police. (Jyllands-Posten)

Næsten hver tredje kvinde udsat for seksuel chikane hos De Radikale. Den detroniserede partileder Morten Østergaard var ikke alene. Tværtimod er der talrige eksempler på sexisme og seksuel chikane i Det Radikale Venstre, viser en ny, uafhængig kortlægning. (Jyllands-Posten)

Gik du glip af...

Landets helt store forretninger og butikker i storcentre arbejder for at håndtere krav i genåbningen. Et byggemarked forklarer derfor kunder, hvordan de kan bestille tid til indkøb, og storcentre flytter indgangsdøre til butikker.

Byggemarkedkæden Bauhaus må sætte vagter op på p-pladsen for at tjekke, om forbrugerne har bestilt tid - ellers må de ikke komme ind. Foto: Søren Vendelbo 

Interview

Pensions-topchef om høj vækst: »Den absolutte headline«. Indbetalingerne til Sampension voksede med 15,2 pct. i 2020. Det er højdepunktet i 2020-regnskabet, mener adm. direktør Hasse Jørgensen.

Adm. direktør Hasse Jørgensen i Sampension. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Finans fakta

Udsigt til eksplosive prisstigninger på landbrugsvarer. Prisen på mejerivarer er i denne uge pludselig begyndt at stige lodret på råvarebørserne. Det er kinesiske indkøbere, der driver udviklingen, som ventes at trække prisen på en lang række landbrugsråvarer i vejret.

Dagens profil

»Tvivlen gør, at jeg altid vil være den unge løve«. Der er trængsel på Karina Hejlesen Jensens skuldre. På den ene sidder den evindelige tvivl, der stiller spørgsmål ved, om hun er god nok, mens der på den anden er en vilje, der vil vise verden styrke og dygtighed.

Karina Hejlesen Jensen var i Kromann Reumert og i Grant Thornton, inden hun i 2011 kom til PWC, hvor hun to år senere blev partner. Foto: Stine Bidstrup 

Dagens tal

1,5

Millioner af danskere kan nu få leveret dagligvarer på abonnement gennem Coop. Den danske dagligvarekoncern opruster online og vil erobre kunder gennem onlinesalg og levering af dagligvarer direkte til døren. Inden for to-tre måneder forventes mellem 5 og 10 pct. af Coops ordrer fra onlinekunder at komme fra den nye abonnementsordning. 1,5 mio. danskere i hovedstadsområdet kan få leveret varer samme dag ved bestillinger helt frem til kl. 14.

Børs

De amerikanske aktier bakkede igen onsdag, men under overfladen foregik atter en rotation ud af teknologiselskaberne, der faldt ganske tungt, og ind i procykliske aktier som energi og finans, der omvendt steg pænt. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Efterlysning: Ledere med trang til åndelig fordybelse. Er det tid til at komme ned fra Mont Ventoux, sætte sig med en bog og mødes i et åndeligt fællesskab? Det spørger Louise Orbesen om i dette debatindlæg.

Det sker i dag

Danfoss præsenterer sit årsregnskab. Det samme gør Brøndby IF, D/S Norden og H+H International, mens Danmarks Statistik offentliggør arbejdsløshedstal for januar, og USA offentliggør ledighedstal for de seneste uger.

PS...

Ny afgørelse: Man må gerne "parkere" gaver hos familiemedlemmer. En kendelse fra Landsskatteretten viser, at det er okay at parkere en pengegave. Dokumentationen er dog vigtig.

BRANCHENYT
Læs også