Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Sommerens store rejsefest kan ende som en fuser | Partier kræver opgør med Kammeradvokaten | Derfor kan Carsten Egeriis blive Danske Banks sidste topchef

GODMORGEN

Kritikken af statens husadvokat tager endnu engang til, rejsebranchen er klar til at aflyse sommerfesten, vi har været ude at sejle med statsministeren og så kan du møde ejendomsmægleren, der (næsten) har plantet 33.000 træer. God læselyst.

Nyheder

Partier kræver opgør med Kammeradvokaten

Statens øgede forbrug af Kammeradvokaten kalder på et opgør med hele ordningen, mener Venstre og SF. Måske skal den slet ikke findes, siger retsordfører Karina Lorentzen. »Regeringen har reelt intet gjort for at komme monopolet til livs. Tværtimod,« lyder det fra Venstre.

Foto: Ernst van Norde

Sommerens store rejsefest kan ende som en fuser

Mange danskere er afventende og ser tiden an, før de bestiller en ferierejse til udlandet i sommerferien. Priserne på rejser er i bund på grund af lav efterspørgsel. »Rejsefesten har indtil videre været en fuser,« siger rejsedirektør.

Mange ser tiden an, inden de bestiller en ferierejse til udlandet. Foto: Pelle Rink

Tysk kriminalpoliti brugte betalingskort fra svindlerfirma. Den tyske finansvirksomhed Wirecard har udviklet sig til en af tysk erhvervslivs største skandaler siden Anden Verdenskrig, men selv om det blev afsløret, at selskabet havde et milliardstort hul på bundlinjen, fortsatte politiet med at købe dens ydelser.

ECB kører videre med ekstrem lempelig pengepolitik. Det store pengepolitiske eksperiment i eurozonen fortsætter med uformindsket kraft. Det står klart efter gårsdagens møde i Den Europæiske Centralbank, hvor der ikke er blevet ændret på den meget lempelige pengepolitik.

Svinkløv leverer overskud i en svær tid. Svinkløv Badehotel er ikke blevet slået omkuld af coronakrisen. Tværtimod. På fredag åbner det ikoniske badehotel endnu en gang op for en ny sæson.

USA vil halvere udslip af drivhusgas. Præsident Joe Biden lover at halvere USA's udslip af drivhusgasser inden 2030. Det sagde han ved åbningen af et virtuelt klimatopmøde torsdag eftermiddag dansk tid.

Sådan kommer dit nye coronapas til at se ud og fungere. Udviklingen af den nye app til coronapasset er i fuld gang, og nu har Digitaliseringsstyrelsen løftet sløret for, hvordan den fremtidige, digitale adgangsbillet til blandt andet restauranter, frisører og fodboldstadions i hovedtræk kommer til at se ud.

Vestjysk milliardkoncern forbedrer indtjeningen i barsk coronaår. Da olieprisen i begyndelsen af 2020 væltede omkuld, hang de mørke skyer i første omgang tungt henover Semco Maritime. Men til trods for aflyste og udskudte olie- og vindprojekter er den vestjyske ingeniørkoncern landet relativt blødt i 2020.

Det skriver andre

3F vil forkorte sommerferien og have studerende i arbejde. De studerende skal ud og arbejde i stedet for at holde to til tre måneders sommerferie, mener fagforbundet 3F. (Berlingske - låst artikel)

Dansk gamerselskab på vej på børsen. En børsnotering af computerudstyrsproducenten Steelseries er i støbeskeen. Det bekræfter ejeren, kapitalfonden Axcel. (Børsen)

Vækstivri­ge softwa­re­ko­met køb­te otte virk­som­he­der i cor­o­na­ramt år. Softwarevirksomheden EG forsætter med at vokse og købe op, men 2020 blev samtidig et år med et massivt underskud. (Børsen - låst artikel)

Serie: Vejen ud af krisen

Greta Thunberg har malet ejendomsmægleres strategi grøn. Boligmarkedet er i opbrud. Coronakrisen har ændret vores prioriteringer. Nærhed og miljøhensyn er nøgleordene, mener direktør for Realmæglerne, Preben Merrild Angelo, der sidste år plantede 33.000 træer i Tune mellem Greve og Roskilde. Forklaringen: En svensk teenager.

Ejendomsmæglerkæden Realmæglerne har plantet en skov for at inddrage boligsælgere og købere i miljødebatten, der indtil nu ikke har fyldt særlig meget på boligmarkedet, mener kædens topchef, Preben Merrild Angelo. Foto: Joachim Ladefoged.

Interview

Mette Frederiksens: »Jeg kommer til at brande dansk teknologi fuldstændig ublu«. Statsministeren vil give dansk erhvervsliv et internationalt rygstød under Joe Bidens klimatopmøde. Journalist Jakob Martini var med statsministeren til havs i går for at besøge en af Danmarks første havvindmølleparker Middelgrunden.

Statsminister Mette Frederiksen besøger vindmølleparken Middelgrunden i København forud for Joe Bidens virtuelle klimatopmøde, som hun skal deltage i torsdag og fredag. Foto: Stine Bidstrup 

Podcast

Bundlinjen. Er Egeriis den rette til at styre Danske Bank, hvorfor fortsætter krisen hos Nemlig.com og kan man virkelig pensioneres som 45-årig? Det diskuterer ugens panel, der består af ledelsesrådgiver Louise Orbesen, erhvervskommentator Henrik Ørholst og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen (tv.).

Finans fakta

Hvad er en Oscar egentlig værd? Der er i bogstaveligste forstand millioner og atter millioner til forskel på, om man som skuespiller eller skuespillerinde vinder den prestigefyldte Oscar-statuette, eller om man må ”nøjes” med en nominering.

Tabel: Benjamin Werner Christensen. Kilde: Ezra Research

Dagens profil

»Mads Nørgaard er en sand gentleman, der altid gør sig umage.« Sådan beskriver Kim Foss, direktør i den københavnske biograf Grand Teatret, forretningsmand og designer Mads Nørgaard, som han har arbejdet sammen med i 10 år. Men »selv om han er en gentleman, er han aldrig bleg for at hæve stemmen, hvis han er uenig i en disposition.«

Forretningsmanden og designeren Mads Nørgaard er blandt andet blevet kendt for sin sømandstrøje. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Dagens tal

7,4

Ifølge Danmarks Statistik forventer forbrugerne, at Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag. Indikatoren er for første gang siden juli 2020 positiv og ligger på 7,4.

Børs

Rygter om skattestigning belastede stemningen. Torsdagens aktiefest blev spoleret, da amerikanske medier kunne fortælle, at præsident Joe Biden planlægger en nær fordobling af skatten på kapitalindkomster. Det brede S&P 500 var ellers i plus, men det endte med et fald på 0,9 pct. Nasdaq vendte også rundt fra et plus til et fald på 0,9 pct., ligesom Dow Jones, der mistede 1,0 pct. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Derfor kan Carsten Egeriis blive Danske Banks sidste topchef. Mere end nogensinde afhænger Danske Banks fremtid som selvstændig virksomhed af Møller-familiens tålmodighed, mener chefredaktør Steen Rosenbak.

Det sker i dag

  • Erhverv: Atlantic Petroleum, Nordic Tankers, Small Cap Danmark, Strategic Investments holder generalforsamling.
  • Erhverv: Small Cap Danmark, Strategic Investments leverer regnskab for første kvartal.

PS...

Derfor kan du ikke få fat i en håndværker. Har du svært ved at få fat på en håndværker eller have flere penge op af lommen end tidligere for det? Så kan en del af forklaringen findes i to nye tal, som giver et fingerpeg om, at landets håndværkere har travlt.

BRANCHENYT
Læs også