Debat

Nyhed: Lars Marcher støber fremtidens kugler for Ambus toprival. Nyhed: Dom bremser lukrativ skattefinte for arvinger. Nyhed: Jesper Buch køber sig ind i børnetøjsforhandler. Analyse: Dette er finansmarkedets største frygt lige nu.

Topchefernes varme sæder brænder i 2018

Kommentar: Det er afregningens time for en lang række danske erhvervsbosser, der skal levere på tidligere års finansielle løfter og strategier. Det kan blive skæbnesvangert.

Anders Colding Friis er adm. direktør for smykkekoncernen Pandora, der i 2017 kom i aktiemarkedets skammekrog. Smykkebossen skal for alvor revanchere sig i 2018 for at sikre sin toppost. 
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Det er ingen hemmelighed, at kravene til topbosserne i de største danske selskaber er konstant stigende. Det gælder ikke mindst i de børsnoterede selskaber, hvor aktionærerne prompte straffer de selskaber, der ikke leverer varen i form af solide økonomiske resultater på kort sigt og fastholder vækstpotentiale på den lidt længere bane.

Der er heller ikke plads til mange skuffelser, da de danske aktier over en bred kam har klaret sig eminent efter finanskrisen og har trimmet sig til velvoksne bundlinjer. Men nu kniber det med væksten, der bliver restruktureret i stor stil, og der skal investeres for at kunne ekspandere i fremtiden. Det har placeret en lang række store selskaber og deres topbosser i udsatte positioner. Det gælder ikke mindst, når der ikke længere findes undskyldninger i ringe økonomiske konjunkturer...

Læs også