Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nye Nets-ejere skylder Bo Nilsson et stort opkøb

Kommentar: Det er drømmen om den paneuropæiske trone, der holder topchefen i Nets. Men de nye ejere har allerede lidt det første nederlag.

Det lignede på alle måder det perfekte strategiske match for Nets. Den bankejede schweiziske børs, Six var ude efter en ny ejer til sit betalingsformidlingsselskab, der med knap 4 mia. kr. i omsætning og aktiviteter i en række centraleuropæiske lande hører til i den europæiske top 10. Selskabet er markedsledende i Schweiz, Østrig og Luxembourg med en betydelig position på det store tyske marked. Det udgjorde på alle måder en solid platform til at tage Nets ud over Nordens grænser og ned i Europa.

Men selv om Nets og dets nye ejere, den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman ifølge flere udenlandske finansielle medier var med i opløbet, vandt Worldline kampen med sit bud på 17 mia. kr. Det befæster franskmændenes førerpositionen for betalingsformidling i Europa og lægger endnu mere afstand til Nets på andenpladsen. Der bliver ikke lagt fingre imellem i investorpræsentationen, hvor Worldline/Six-fusionen bliver undisputed paneuropæisk leder...

BRANCHENYT
Læs også