Debat

Nyhed: Lars Marcher støber fremtidens kugler for Ambus toprival. Nyhed: Dom bremser lukrativ skattefinte for arvinger. Nyhed: Jesper Buch køber sig ind i børnetøjsforhandler. Analyse: Dette er finansmarkedets største frygt lige nu.

Goldman Sachs i ekstase: Kunsten at få jackpot i et statsselskab

Kommentar: Det lyder banalt, men evnen til at træffe modige beslutninger hurtigt kan være rigtig mange milliarder værd. Det viste Goldman Sachs i Ørsted.

Investeringen i Ørsted og den efterfølgende transformation til et grønt energiselskab gik lige efter lærebøgerne og kunne ikke være gået bedre. Topchefen for Goldman Sachs International, Richard Gnodde, er nærmest i ekstase over sit danske scoop.
Foto: Goldman Sach

De danske pensionskasser har fået en ny ven. Det var ikke for at se den lille havfrue, at Goldman Sachs’ kronprins, Richard Gnodde, i sidste uge var på besøg i den danske hovedstad. Den amerikanske investeringsbank har især i kølvandet på den ekstremt succesfulde investering i Ørsted, det tidligere Dong, skabt sig et godt navn i det gamle kongerige. De finansielle troldmænd fra den anden side af Atlanten kan nemlig noget. De kan tjene penge.

Populariteten hos de danske lønmodtagerpensioner kan virke en anelse bizar, da netop navnet Goldman Sachs emmer af anglo-saksisk grådighed med et kynisk fokus på at skabe overnaturlige gevinster hurtigt. Det var mere end den daværende SRSF-regering kunne klare i januar 2014, hvor den amerikanske investeringsbank sammen med PFA og ATP skød omkring 12 mia. kr. i Ørsted for at understøtte transformationen mod et fuldtonet grønt energiselskab. ..

Læs også