Debat
0

Ambu-aktien - så er du garanteret drama og store arm- og kursbevægelser

Det er ikke unormalt med kursudsving på op mod 10 pct. i begge retninger i Ambu aktien - og det ser ikke ud til at ændre sig.

Torsdag bød Ambu indenfor og havde dækket op til kursstigninger i forbindelse med en opdatering af sine strategiplaner. Indledningsvis steg aktien op mod 8 %, men stigningen kunne ikke holde til mål. Selv en meget høj vækst og fremragende indtjeningsevne kan have sin pris

Få større danske aktier har over de seneste måneder kursdanset så meget, delt vandene endnu mere og været til genstand for så meget debat som Ambu. Det fortsætter.

Væksten har været enorm og misundelsesværdig. Både hvad angår indtjening og profitabilitet, men især når det drejer sig om, hvad investorerne er villige til at betale for en ejerandel af 1 krones overskud. På den måde får investorerne ikke kun i pose og i sæk, men et helt kinderæg, hvor den 3. ingrediens, overraskelsen, er de stigende multiple og den faldende risikopræmie

Bestyrelsesformanden er blevet hovedrig. Ikke nødvendigvis på at være netop bestyrelsesformand men på at eje aktier i Ambu. Det skyldes givetvis bl.a. hans indsats, men det skyldes også koncernchef Lars Marcher, som har forvandlet Ambu til en guldrandet forretning.

Lars Marcher er også selv blevet stærkt formueramt, og udenforstående har været stærkt fortørnede over, at hans samlede aktieværdi på et tidspunkt både har overgået den normale menneskelige forstand og fantasi og nået helt op på Bo Nilsson (topchef i Nets) niveau på mere end 500 mio.

Den gode udvikling i aktiekursen skyldes kombinationen af de gode resultater og investorernes villighed til at betale en skyhøj pris for de fremtidige indtjeningsforventninger i Ambu. Der er altså ikke, som man måske kunne få indtrykket af ved at have fulgt med i fortællingen via mindre nuancerede kanaler, tale om, at nogen manipulerer med noget. De mange penge og den store værdi kommer altså udefra i håbet om at komme med indenfor.

Få større danske aktier har over de seneste måneder kursdanset så meget, delt vandene endnu mere og været til genstand for så meget debat som Ambu. Det fortsætter.

Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Torsdagens menu lød på opjustering, men selv en forhøjelse af de allerede ambitiøse målsætninger kunne efter en indledende og hæsblæsende aktiestart ikke tilfredsstille investorerne, som forud for dagens løftede forventninger var villige til betale 80x næste års forventede indtjening i Ambu.

10 % kursudsving er blevet en ”normal dag på aktiekontoret” i Ambu aktien, og torsdagen var ingen undtagelse; snarere tværtimod. Uanset om det drejer sig om analytikere, som øger deres indtjeningsforventninger og hæver ditto kursmål eller det modsatte, er der garanti for store kursudsving. Fra plus 8 % til minus 5 % er derfor i høj grad indenfor skiven i forbindelse med det åbne hus.

Analytikere og investorer er fortsat delte mellem dem, som tror på planen, og som i høj grad er meget risikotolerante og det modsatte. Ambu aktien har det hele som i et dollars dynasti. Der er garanti for drama og store arm- og kursbevægelser, så længe AMBU aktien er i spil, og derfor vil selskabet blive ved med at være godt finansstof.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også