Debat

Ørsted-boss er pisket til at købe op for at beholde sit job

Kommentar: Det grønne energiselskab Ørsted er snart reduceret til et havvindselskab med nogle mindre sideaktiviteter. Men hvad skal topchef Henrik Poulsen så lave?

Henrik Poulsen har som topchef i Ørsted formentlig det største investeringsbudget i Danmark til rådighed for at realisere visionen om at skabe et af de førende globale selskaber indenfor grøn energi. Men det er også nødvendigt, da der ellers ikke er ledelsesopgaver nok til ham.  
Foto: Mads Claus Rasmussen

Ørsted er i fuld gang med sin forvandling til et grønt energiselskab. Det kommende salg af den danske elforretning og opkøbet af to vindmølleselskaber i USA udpensler det statskontrollerede selskabs altdominerende kerneforretning: Vindkraft til havs. Men det viser også, at topchef Henrik Poulsen skal skabe nye forretningsområder, hvis ikke hans job bliver overflødigt.

Ørsted har nemlig i dag en chef for sin store havvinddivision, tyskeren Martin Neubert. Han kommer til at stå i spidsen for en større og større del af omsætningen, af indtjeningen og af de fremtidige investeringer. Potentialet indenfor havvind er enormt i takt med, at den bæredygtige energikilde spredes ud fra det nordlige Europa til andre dele af verden, især Nordamerika og Asien. Denne ene forretningsaktivitet er rigelig til at opfylde Ørsteds vækstambitioner i mange år fremover. ..

Læs også