Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Jyske Bank-nyt: Fra i morgen sælger Silkeborg kun højresko

Intet står over den personlige frihed. Særligt til at have tegnebogen fyldt med plastickort fra Silkeborg.

Frihed kan man ikke få nok af, og nu bliver Jyske Banks kunder snart fri for det kombinerede Visa- og dankort, som stort set alle andre danskere har i tegnebogen. Jyske Banks direktion har nemlig bestemt, at det er bedst sådan. Nogen ved bedre end andre, hvad frihed er, og Anders Dam ved bedst: Ægte frihed er at have ét Visakort og ét Dankort i tegnebogen i stedet for det kombikort, som altså stort set alle andre danskere anvender. Om kunder i Jyske Bank kan klage over afgørelsen? Muligvis. Prøv at sende et brev til papircontaineren bag hovedsædet, Vestergade 8-10, 8600 Silkeborg. Mærk gerne kuverten ”småt brændbart”.

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, leverede i mandags det hidtil mest friske udspil fra nogen dansk virksomhedsleder i 2019. Anders Dam har besluttet, at Jyske Bank ophører med at udstede det kombinerede Visa/dankort, som befinder sig i millioner af danskeres tegnebøger. Kortet er simpelthen rasende populært.

Men nu er det slut. Når kunder i Jyske Bank konstaterer, at deres Visa/dankort snart udløber og beder om et nyt, får de ikke en bytter. De får to kort. Ét Visakort. Og ét Dankort. Anders Dam Anders Dam kalder kombikortet for ”statskapitalisme” og ”kommunisme”. En knægtelse af det frie valg.

Frihed kan man ikke få nok af, og i solidaritet med Jyske Bank har handelsstandsforeningen i Silkeborg derfor besluttet følgende:

Lykke Sko på Torvet 2, 8600 Silkeborg, sælger fra i morgen kun højresko. Alt for længe har en socialistisk inficeret fodtøjsindustri påtvunget borgerne at købe sko i par. Skoringen i Vestergade har indført samme politik. I en kort overgangsperiode vil badetøfler kunne erhverves i par mod dispensation fra Region Midtjylland. Begge butikker har i morgen festlige åbningstilbud under mottoet ”Én fod, én sko, ét Silkeborg”.

Hjuldamperen ”Hjejlen” ophører straks med at udstede returbilletter. I brochuren ”Glæden ved at sejle til Himmelbjerget på en enkeltbillet” vil borgmester Steen Vindum (V) oplyse turister om, at returbilletter krænker individets mulighed for at vælge forskellige transportformer ud og hjem fra Himmelbjerget, hvis en pludselig tilskyndelse til at gå 17 kilometer retur til bilen opstår ud af det blå.

Under mottoet ”Til kamp for det frie valg” vil Restaurant Ålekroen fremover skille retter ad, som serveres samlet i resten af Danmark. Fra i morgen vil gæster, der bestiller stegt flæsk med persillesovs således få at vide, at de må vælge: Flæsk - eller persillesovs. Gæster, der insisterer på kombien, vil blive bedt om at forlade lokalet. Der er dog indledt et samarbejde med udvalgte restaurationer i Herning, således at Ålekroen udleverer stegt flæsk i en plasticpose og oplyser koordinater på spisesteder vestpå, der står klar med persillesovs.

Frihed kan man ikke få nok af, og man må ønske Jyske Bank held og lykke med sit initiativ. Nogen kunne få den tanke, at det er et meget frisk udspil i et valgår. Og da ikke mindst oven på et 2018, hvor bankernes brancheorganisation sluttede med at sige undskyld for kun at have tænkt på sig selv og have svigtet samfundets tillid.

God vind.

Anders Heide Mortensen er kommentator på Finans og kommunikationsrådgiver. Cand.scient.pol. og tidligere pressechef i Erhvervsministeriet og Finansministeriet. Han kan kontaktes på anders@heidekom.dk.

BRANCHENYT
Læs også