Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Finanssektorens vagthunde taber kampen mod hvidvask

Når selv manden, der skulle lede Europas kamp mod hvidvask, på forhånd erklærer, at han ikke har midlerne til at løse opgaven, vinder de kriminelle. Tiden er inde til en grundlæggende reform og harmonisering af EU's samlede finanstilsyn.

Godt et årti efter den dybeste finanskrise i nyere tid med uforsigtig kreditgivning, uansvarlig spekulation og hvidvask af kriminelle formuer i et omfang, som verden aldrig tidligere har set, er vi blevet klogere. Vi har reformeret love og regler, oprettet effektive tilsynsmyndigheder på tværs af grænser og implementeret ny teknologi, der sikrer en skudsikker overvågning af mistænkelige transaktioner. Ikke sandt?

Desværre ikke. Tværtimod vil onde tunger hævde, at billetsalget til køen ved håndvasken for de principielt ansvarlige allerede er begyndt forud for den næste krise. Og at første billet i denne uge blev indløst af den nye adm. direktør for den myndighed, der skulle sikre, at reguleringen af finanssektoren virker i praksis, European Banking Authority (EBA). ..

BRANCHENYT
Læs også