Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

ECB har fokuseret på at redde økonomien i stedet for at føre en passende pengepolitik

Centralbanken for eurozonen er i øjeblikket udsat for voldsom diskussion – måske det ligefrem er et tegn på en dysfunktionel monetær union.

Peter Lundgreen er direktør i Lundgreen’s Capital, der rådgiver formuende kunder, virksomheder og kommuner i ind- og udland. Firmaet er repræsenteret i Danmark og Kina.

De seneste to uger har været stormfulde for Den Europæiske Centralbank (ECB). Protokollen fra mødet i det øverste Styrelsesråd viser, at der er en voksende uenighed om den fremtidige monetære politik hos en af verdens vigtigste centralbanker.

Desuden har tidligere og højtstående medlemmer af Styrelsesrådet i et offentligt memorandum udtrykt deres utilfredshed med, at den kvantitative pengepolitik (QE) nu tages i brug igen. Den seneste udvikling i dramaet er et temmelig langt indlæg fra ECB’s tidligere præsident Jean-Claude Trichet. Hele diskussionen kan naturligvis bunde i gamle tvister, der nu endelig bryder ud, men det er en usædvanlig debat, der omgiver en centralbank, og det vil bestemt også få opmærksomhed i finansmarkedet fremadrettet...

BRANCHENYT
Læs også