Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Novo er Danmarksmester i at tjene penge – men medaljen har en sårbar bagside

På vej mod sin 100 års fødselsdag er medicinalkoncernen tilbage i storform, men risikoen er stadig koncentreret om ét marked og én medicinklasse.

Med en løn på over 50 mio. kr. i 2019, eller hvad der svarer til næsten fuld bonus, har topchef Lars Fruergaard Jørgensen ifølge Novo Nordisks bestyrelse ikke sat en fod forkert sidste år.

Topledelsen i Danmarks mest værdifulde selskab med Lars Fruergaard Jørgensen i spidsen udstråler selvsikkerhed, overskud og stor tiltro til fremtiden. Det er der også en grund til. Novo Nordisk er kommet tilbage på vækstsporet efter tre års stagnation, børsværdien er efter kurschokket i 2016 tilbage over astronomiske 1000 mia. kr., mens en række nye og bedre produkter forventes at holde dampen oppe under det danske erhvervsklenodie i det meste af det nye årti.

Der skal ikke bladres meget i artikelarkiverne for at se, at piben har fået en anden lyd. Vækstkrisen, der blev udløst af priskrig på insuliner på det lukrative amerikanske marked, er blevet afblæst. Det skyldes ikke kun Lars Fruergaard Jørgensens opgør med sin forgænger, legendariske Lars Rebien Sørensens topstyrede fokus på en benhård performance-kultur. ..

BRANCHENYT
Læs også