Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Søren Skou skal købe sig til en succesfuld transformation

Milliardkøb i USA viser, at vejen til det nye A.P. Møller-Mærsk kræver mange opkøb til lands.

Topchef Søren Skou er nu endelig begyndt at rykke på visionen om at skabe et nyt A.P. Møller-Mærsk, hvor logistikforretningen fylder meget mere. Det kan ikke ske uden store opkøb.  
Foto: Casper Holmenlund Christensen

Det var ingen overraskelse, at den hærgende coronavirus i Kina ville stjæle overskrifterne i årsregnskabet for Danmarks største virksomhed. Lige meget hvor hurtigt de kinesiske fabrikker kommer i fuld drift igen, forbrugerne vender tilbage til butikscentrene, og de økonomiske hjul kører i vante omdrejninger, så vil virusudbruddet koste A.P. Møller-Mærsk både omsætning og indtjening i år. Det er selvfølgelig ærgerligt, at den igangværende økonomiske genopretning bliver forsinket.

Men det vigtigste signal for fremtiden kom derimod onsdag aften, hvor overtagelsen af den amerikanske logistikvirksomhed Performance Team for 3,8 mia. kr. blev annonceret. Endelig forsøger topchef Søren Skou at gøre noget ved sin vision om en global, integreret logistik- og transportkoncern og balancere indtjeningen fra aktiviteterne til lands og til vands. Det har hidtil haltet med at få luft under især logistikforretningen, der rummer et kæmpe potentiale, da A.P. Møller-Mærsk i forvejen er i kontakt med de fleste potentielle kunder...

BRANCHENYT
Læs også