Serier
BREAKING

Økonomisk vækst af høj karat i Kina

Kinas økonomi er tilbage på sporet efter covid-19-krisen, og der er nu også fremlagt en ny femårs-plan med nye ambitioner, som ikke overraskende er vækst, men dog anderledes end tidligere.

Corona rammer verden

Den nye femårs-plan er blevet fremlagt i Kina, og den begivenhed er naturligvis interessant for både investorer og virksomheder. Da de øjeblikkelige fremskrivninger peger på, at Kina bliver verdens største økonomi i år 2028, så er denne femårs-plan næsten drejebogen for, hvorledes den politiske ledelse har tænkt sig at få landet bragt i den position. Dette perspektiv nævner jeg nu ikke, for at gøre udviklingen mere dramatisk end den er, men det understreger, hvor store skridt der bliver taget lige nu og på et tidspunkt, hvor verden er på vej et nyt sted hen, og specielt Kina er nu en gang hastigt på vej videre.

De sidste par årtier har Kina gjort sig verdensberømt med sine høje økonomiske vækstrater, men de nye strømninger peger på, at væksten fremadrettet ikke når de samme olympiske højder. Dog forbliver væksten selvfølgelig i den høje ende, men Kina forsøger igen at få kvalitet tilbage i væksten, og derfor accepterer den politiske ledelse en lavere bnp-vækst...

Læs også