Debat

Kærkommen sejr til trængt Nipper

Opførelsen af en stor havvindmøllepark i New Jersey er en kærkommen, men stærkt forventet sejr til Ørsted efter to års ordretørke. Men det ændrer ikke på den grundlæggende udfordring.

Adm. direktør Mads Nipper fik en god nyhed at gå på sommerferie på. Ørsted kan stadig vinde ordrer, når de store oliegiganter vil ind på markedet for havvind.

Der lød et lettelsens suk over Ørsteds hovedkontor onsdag aften. Den meget omtalte og omdiskuterede ordretørke er med sejren i den store havvind-auktion i New Jersey i USA slut i denne omgang for den grønne energikæmpe. Positionen som frontløber indenfor grøn energi med fokus på vindkraft til havs kan ikke kun være fortid og luftige ord om en gylden fremtid. Den skal være nutid i et marked, hvor konkurrencen fra især de ekstremt kapitalstærke oliegiganter, der i stigende grad skifter ham, kun skærpes.

Sejren er ikke mindst god for den relativt nye topchef Mads Nipper, der mildest talt ikke har fået nogen nem start med en aktiekurs i kraftigt bakgear. Det er svært at fremmane billedet af en vindende og førende organisation, hvis Ørsted ikke vinder, når de afgørende kampe spilles. En sådan kamp var netop New Jersey. Uden sådanne sejre vil Ørsteds medarbejdere og ledere hurtigt længes efter den tidligere førstemand, Henrik Poulsen, der – set i bakspejlet – gik af på toppen...

Læs også
Top job