Serier

Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

En (lille) grøn boble er godt for klimakampen

Der skal et vist mod, høj risikoappetit og stor optimistisk tro på fremtiden til for at skabe den nødvendige finansiering bag den grønne omstilling. Men det holder ikke længe uden ambitiøs politisk støtte.

Den grønne bølge
Der skal mere til end dynamiske markedskræfter og banebrydende teknologier for at bekæmpe klimaforandringerne. Politisk regulering skal skabe rammerne for løbende fremskridt. Her taler statsminister Mette Frederiksen med det grønne energiselskab, Ørsteds topchef, Mads Nipper om grøn omstilling på Marienborg nord for København.  
Foto: Gregers Tycho

Sammenligningen er oplagt. For 20 år siden crashede teknologiaktier, efter dotcom-boblen eksploderede i et blodbad på de globale børsmarkeder. Det tog selv modne, solide og overskudsgivende techselskaber som Microsoft et årti at komme sig efter den store nedtur på aktiemarkedet.

Men digitaliseringen som transformerende investeringstrend var der ikke noget i vejen med. Den holdt, og den holder også den dag i dag. Nu er risikoen for en gentagelse indenfor bæredygtige investeringer, der satser hårdt på at finde vindervirksomhederne i kampen mod klimaforandringerne, nærliggende. ..

Læs også