Debat

Analysedirektør: 1.516 artikler om boligskat på seks måneder

Boligskatten er måske det mest brændvarme emne lige nu: Der er skrevet 8 artikler dagligt om boligskat over det seneste halve år, hvilket er en stigning på 700 procent i forhold til månederne før, skriver direktør i analysefirmaet Meltwater.

Foto: Jens Dresling

De fleste har nok noteret sig, at boligskatten er en varm politisk kartoffel på Christiansborg i disse måneder. Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede for debatten om fremtidens beskatning af ejerboliger, da han præsenterede sin 2025-plan i august sidste år.

Siden da har mediedækningen af boligskatterne været massiv. Og netop i disse dage har regeringen, Dansk Folkeparti og oppositionen indledt de afgørende forhandlinger om en omlægning af boligskatten. Hvordan det endeligt falder ud, ved sikkert kun de personer, der sidder i forhandlingslokalet. I økonomiske termer taler vi om en skat, der udgør ca. 4 procent af de samlede indtægter staten har fra skatter og udgifter om året. Altså et ganske lille beløb i den store sammenhæng. Men hvis vi kan tage mediernes omtale af et emne som udtryk for befolkningens interesse, så kunne noget tyde på, at boligskatten fylder noget mere for den enkelte dansker...

Læs også