Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

»Mange påstår, at Danmark er blevet et lukket land. Det er noget vås«

Det er klart et falsum, når man påstår, at Dansk Folkeparti har omdannet Danmark til et lukket land, som har nok i sig selv. Alene i 2015 kom der 28.000 nye udlændinge til landet for at arbejde

Igennem de senere år har der ofte været rejst kritik af vilkårene, når det drejer sig om tilgangen og rekruttering af udenlandsk arbejdskraft på det danske arbejdsmarked. Mange har haft travlt med at påstå, at Danmark er blevet et lukket land, siden Dansk Folkeparti ved folketingsvalget i 2001 fik markant indflydelse på den førte politik. Men det er klart et falsum, når man påstår, at vi har omdannet Danmark til et lukket land, som har nok i sig selv. Målet er netop ikke at lukke Danmark for udlændinge, men alene at sikre, at der konkurreres på fair og rimelige vilkår.

Derfor har vi ikke overraskende stor interesse i, at udenlandsk arbejdskraft ikke underminerer den danske arbejdsmarkedsmodel, hvor gældende løn- og arbejdsmarkedsvilkår skal overholdes. Ligeledes har talrige eksempler vist, at de danske velfærdsydelser reelt trues af vandrende arbejdstagere, som i henhold til EU-lovgivning kan opnå retskrav på mange danske velfærdsydelser.

I en rapport fra 2011, fra Udvalg om Udlændinges ret til Velfærdsydelser, fremførte man ikke færre end 120 danske velfærdsydelser, som var og fortsat er under reel trussel fra overstatslig EU-lovgivning. Eksempelvis børnecheck, dagpenge, førtidspension, barselsdagpenge, kontanthjælp og efterlønsordningen. Derfor er der fortsat god grund til, at vi holder fokus på at forsvare og bevare den danske velfærdsmodel.

Hvis man ser på de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet, så vil man også konstatere, at tallene vidner om et ganske åbent arbejdsmarked. Således var der i 2016 omkring 173.000 lønnede udlændinge i Danmark og alene i 2015 var stigningen på 28.000 personer.

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører Dansk Folkeparti

Hvis man ser på de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet, så vil man også konstatere, at tallene vidner om et ganske åbent arbejdsmarked. Således var der i 2016 omkring 173.000 lønnede udlændinge i Danmark og alene i 2015 var stigningen på 28.000 personer.

Derfor er det særdeles vigtigt, at vi også formår at varetage vore egne borgeres interesser. Ifølge arbejdsmarkedsanalyser fra AE-rådet så vil vi i 2030 mangle 90.000 faglærte og 105.000 med korte og mellemlange videregående uddannelser. Det vidner jo om, at der er områder, hvor udenlandsk arbejdskraft kan komme på tale. Men samtidig så siger analysen, at vi også i 2030 vil have 85.000 ufaglærte uden beskæftigelse og 55.000 akademikere vil stå med ikke-efterspurgte uddannelser. Med andre ord så er der efter vores opfattelse tale om rettidig omhu, når vi politisk vil sikre en sund balance, hvor danske arbejdstagere ikke glemmes og taber arbejdspladserne på ulige konkurrence.

BRANCHENYT
Læs også