Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Direktør: Danmark skal være Silicon Valley for datacentre

Vi er nødt til at give it-giganterne incitamenter til at vælge Danmark frem for nabolandene. Så de bedste uddannede personer må drive giganternes datacentre.

It-giganterne Facebook og Apple er i fuld gang med at bygge datacentre på kæmpestore arealer i Odense og ved Viborg og investerer dermed et milliardbeløb i Danmark. Google har også meldt sin ankomst i Danmark med køb af en byggerigrund i Fredericia og Apple annoncerede tidligere på ugen, at de bygger endnu et datacenter i Aabenraa. Det betyder helt konkret flere job og endnu mere vækst til Danmark.

Men Danmark er i skarp konkurrence med nabolandene, og hvis vi ønsker at bevare førertrøjen, må vi nu tage initiativer, der gør os mere attraktive for udenlandske virksomheder og investorer.

I Sverige er der eksempelvis også gode muligheder for at placere datacentre. Til forveksling minder vores lande meget om hinanden hvad angår politisk stabilitet, fleksibelt arbejdsmarked og ikke mindst køligt klima – noget der er vigtigt, når webgiganter vælger, hvor deres datacentre skal placeres.

Allerede nu har Amazon rustet massivt op i Stockholmregionen, hvor der skal stå nye datacentre klar over de næste år. Derfor er det afgørende, at vi handler hurtigt, så flere virksomheder vælger Danmark frem for nabolandene. Vi skal fremhæve alt det, vi er gode til, så det skaber genklang i omverdenen.

Danmark har verdens bedste energidistribution og stor ekspertise inden for vedvarende energi. Undersøgelser viser desuden, at Danmark har gode fibernet-forbindelser samt et stabilt elnet. Det er blot nogle af fordelene, vi skal fremhæve.

Virksomheder og investorer har allerede fået øjnene op for de nordiske lande, men vi skal give dem incitamenter til at vælge Danmark – også næste gang de skal vælge et nyt nordisk land at investere i.

Vi skal have de bedste uddannede personer, der kan drive datacentre og sikre os at have de rigtige rammebetingelser for eksempelvis genbrug af overskudsvarme.

Helt konkret skal vi udmønte en plan, der gør os til en højteknologisk og innovativ højborg, så vi dermed tiltrækker de klogeste hoveder til udviklingen af fremtidens datacenterløsninger.

Politikerne har allerede vist stor opbakning, men der kan gøres endnu mere. Det handler med andre ord om at udnytte den eksisterende mulighed. Det gør vi, hvad vi kan for i Schneider Electric. Vores globale udviklingscenter i Kolding, hvor flere end 200 ingeniører udvikler hardware- og softwareløsninger til datacentre globalt. Der sidder 16 forskellige nationaliteter, flere med erfaring fra Silicon Valley. De forsøger aktivt at understøtte udviklingen og deler gerne ud af deres erfaringer og skaber ægte globale løsninger, så Danmark står stærkere end nabolandene i kampen om at få datacentrene til at blive placeret i Danmark.

Hos Schneider Electric er vi i hvert fald parate til at være frontløberne i denne spændende udvikling og ønsker at flere tilslutter sig i løbet om at være den næste Silicon Valley for datacentre.

Af Tina Schou, salgsdirektør for IT Division i Schneider Electric Danmark / Næstformand i Datacenter Industrien

BRANCHENYT
Læs også