Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Opsplitning smider Mærsk-boss i finansiel spændetrøje

Kommentar: Danmarks største virksomhed må stramme balderne for at bevare sin finansielle frihed, da opsplitningen sender kreditværdigheden faretruende tæt på junk-status. Mærsk-familien kan godt begynde at samle kapital for at kunne bistå i krisetider.

Robert Uggla står i spidsen for Mærsk-familiens holdingselskab, der kontrollerer A.P. Møller-Mærsk. Han er optaget af at investerer i nye områder, men han gør klogt i at reservere kapital til at kunne støtte det største aktiv i krisetider.
Foto: Thomas Emil Sørensen. Foto: Thomas Emil Sørensen

En nedjustering af A.P. Møller-Mærsks kreditværdighed er lige på trapperne. Der skal ikke læses meget mellem linjerne i det internationale analysehus Moody’s seneste rapport om den finansielle temperatur i Danmarks erhvervsklenodie nummer ét, før det står klart, at ledelsen på Esplanaden er under pres. Det historisk ellers så finansielt solide erhvervsklenodie er begyndt at tælle knapper.

En investeringsrus på omkring 500 mia. kr. over de seneste 10 år har ikke skabt værdi for aktionærerne, og nu har bestyrelsen med tøvende accept fra den kontrollerende Mærsk-familie taget skeen i den anden hånd. De mange milliarder gav ikke transport- og energikonglomeratet den balance og tyngde til at vokse lønsomt og skabe en stabil pengestrøm, der kunne sendes tilbage til aktionærerne...

BRANCHENYT
Læs også