Direkte

Doc24.dk tager kampen op mod skæl – en lidelse flere og flere danskere lider af

Pityriasis capitis, bedre kendt som skæl, er et problem, som rammer mange Danskere igennem årene. Det er heldigvis en meget passiv, og ikke mindst, helbredelig hudsygdom – 8 ud af 10 oplever, at det har mulighed for at forsvinde helt. Det er en stor succesrate, men der er stadigvæk nogle, som ikke har det ligeså let.

Flere og flere Danskere oplever at blive ramt af skæl, og hvis man befinder sig i den gruppe, hvor det ikke er fuldt helbredeligt, skal der tages affære med det samme, mener Lea Christensen, som har ph.d. i folkesundhed, og er skribent hos sundhedsmediet Doc24:

For de få hvor lidelsen ikke forsvinder, skal der gøres noget aktivt. Dette kan være behandling med forskellige produkter eller livsstilsændring.

Ny epidemi?

Som før nævnt, er skæl en sygdom som finder sted hos flere og flere danskere, og man kan spørge sig selv, om der er tale om en ny epidemi i det danske samfund.

I 2019, har Doc24 valgt at sætte fokus på skæl, og hvordan de forskellige udkomme kan påvirke dig, som er ramt. Mange rapporterer ekstrem hudirritation samt skælflager fra hovedbunden, som kan forstyrre den pårørende i voldsom facon.

På trods af denne forstyrrelse og øgende antal ramte, er denne sygdom ikke noget, man burde frygte.

”Selvom skæl i hovedbunden er både irriterede og generende, er det ikke noget, man skal være bekymret for.  Det er ikke andet end døde hudceller du taber, ligesom man gør på resten af kroppen.” siger ekspert Lea Christensen og nævner også;

”Har du tør hud på benene, kan dette dog virke mindre generende, da det hos de fleste kan behandles med creme og ikke er meget synligt.” 

Skæl er altså derfor ikke farligt, men stadig en sygdom som skal tages seriøst.

”Afliv det før, det kan tage overhånd” siger eksperter

Selvom skæl ikke er skadeligt for dit helbred, kan det være til stor irritation for en pårørende og deres omgivelser hurtigst muligt. Skæl er heldigvis nemt at have med at gøre, da det som regel kan klares med en speciel skælshampoo eller skælcreme, hvis du oplever det andre steder på kroppen.

Dog er det ikke alle, som lige nemt kan komme helt af med sygdommen, siger ekspert Lea Christensen;

 ”De fleste typer af skæl kan som nævnt behandles med en shampoo eller en kur. Dog kan du i nogle tilfælde blive nødt til at søge læge, hvis problemet bliver ved med at fortsætte, selvom du allerede har prøvet diverse kurer. Her kan din læge udskrive stærkere midler, som kan hjælpe med at bekæmpe årsagen til den type skæl, du døjer med. Dette kan eksempelvis være en stærkere type for salve.”

Det er derfor vigtigt, at du tager hånd om din skæl, før det bliver et problem som har mere omfattende følger.

Det har indvirkning på handelsmarkedet

Forhøjningen af personer med skæl, er med til at give sit indtryk på aktiemarkedet. Man kan tydeligt se at salget af skælshampoo og andre medicinerede skønhedsprodukter er gået betydeligt op indenfor de sidste 10 år, mener eksperterne.

Det er ikke kun købet, men også produktionen som er steget bestandigt, hvilket har været med til, at stimulere økonomien.

Mens det er forfærdeligt, at flere og flere lider under en hudsygdom som kan irritere stærkt, kan det være lige det spark, som det økonomiske klima har brug for i disse tider, mener mange.

Den medicinale industri har været under kæmpe omstrukturering de sidste årtier, mener eksperter, det har været svært for farmaceuterne at fremstille de mediciner, som er nyttige til alle de fund, som er kommet til lys i moderne lægevidenskab.

Derfor er dette en kæmpe sejer for det farmaceutiske fakultet.

Langvarig økonomisk indvirkning?

Man kan aldrig regne med, at økonomien står stille i to dage, og man skal derfor være opmærksom på, hvordan man investerer – dette er bred viden indenfor investeringsverden.

Derfor er det vigtigt, at ikke blive for oppe og køre over denne store vækst. Farmaceutfakultetet har før lidt underlag på grund af mange forskellige årsager, og det er ikke til at sige, hvornår de gør det igen.

Skælshampoo kan være en midlertidig løsning på det farmaceutiske investeringsproblem, men om det har en langvarig effekt på det finansielle ståsted, er stadig ubekendt. 

    

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.