Direkte

Kom godt i gang med en energirenovering af din bolig

Artiklens øverste billede

Energirenovering af din bolig er en investering i fremtiden - både for miljøet og for din egen økonomi. Ved at forbedre din boligs energieffektivitet kan du reducere dine udgifter til varme, strøm og vand betydeligt. Samtidig bidrager du til en grønnere verden ved at mindske dit CO2-aftryk.

Det kan være en stor opgave at foretage en energirenovering, men resultatet er ofte en mere komfortabel bolig med et lavere energiforbrug. Så tænk på alle de positive ting, du kan opnå ved at investere i en energirenovering af din bolig. Det vil være en investering, der vil betale sig mange gange over i form af lavere udgifter og et bedre indeklima.

Hvorfor skal du lave en energirenovering?

Der er mange fordele ved at energirenovere din bolig. En energirenovering kan resultere i øget komfort, bedre indeklima og lavere CO2-udledning. Derudover kan en sådan renovering også være med til at spare dig penge i form af lavere varmeudgifter.

  • Spar penge: Du har mulighed for at spare penge på varmeregningen ved at foretage en energirenovering af din bolig. Især udskiftning af vinduer og døre samt forbedret isolering kan være med til at reducere varmetabet og dermed spare penge på varmeregningen. Desuden kan udskiftning af den nuværende varmekilde til et mere energieffektivt alternativ også resultere i besparelser på varmeregningen år efter år.
  • Få et bedre indeklima: En boligrenovering med fokus på øget energieffektivitet kan ikke kun have en positiv indvirkning på dit energiforbrug, men også på indeklimaet og luftkvaliteten i din bolig. For at optimere fordelene ved at efterisolere din bolig, bør du både fokusere på at reducere energiforbruget og vælge materialer, der ikke indeholder skadelige stoffer, der kan påvirke indeklimaet negativt. På denne måde kan du både spare penge på varmeregningen og få et sundere indeklima.
  • Nedbring din CO2-udledning: Energirenovering af en bolig kan omfatte forbedringer af isoleringen for at minimere kulde og træk fra udendørs omgivelser, samt skift til energieffektive varmekilder. Ved at reducere varmeforbruget kan du samtidig reducere din CO2-udledning.

Hvilke energirenoveringer er de mest optimale?

Det kan være fordelagtigt at inkludere energiforbedringer i ethvert større renoverings- eller ombygningsprojekt af en bolig. Efterisolering er ofte ikke særligt dyrt, når du alligevel er i gang med at bygge om, og det kan næsten altid betale sig på længere sigt.

I nogle tilfælde kan besparelserne på varmeforbruget endda hjælpe til at dække dele af låneudgiften til ombygningsprojektet. Derfor kan det være en god idé at tænke på energieffektivisering, når du planlægger en større renovering af din bolig.

De mest effektive projekter til energibesparelse omfatter ofte:

  • Udskiftning af olie- eller naturgasfyr med en anden varmekilde
  • Skift til energieffektive vinduer
  • Isolering af ydervægge
  • Isolering af tag eller loft
  • Isolering af gulve
  • Genbrug af varmen til ventilation med et ventilationssystem med varmegenvinding

Disse projekter kan typisk resultere i større energibesparelser og samtidig reducere CO2-udledningen fra boligen.

Få styr på din finansiering

Et lån til energirenovering er lån, som er specielt beregnet til at finansiere energirenoveringen af din bolig. Dette kan omfatte alt fra isolering af ydervægge og loft, til installation af solceller eller andre former for vedvarende energi.

Formålet med lån til energirenovering er at gøre det muligt for boligejerne at foretage de nødvendige forbedringer, der kan reducere deres energiforbrug og dermed mindske deres CO2-udledninger og spare på varmeregningen.

Lånene kan typisk optages gennem en bank eller et andet finansieringsselskab og kan have forskellige løbetider og rentesatser. Det er en god idé at sammenligne forskellige tilbud og vælge det lån, der passer bedst til dine behov og dit budget.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.