Overlad fakturahåndteringen til andre
Som virksomhedsejer kan man have mange ting at se til, og inddrivelse af fakturabeløb fra kunder er måske ikke det, man har lyst til at bruge sin tid på. Da kan man benytte sig af factoring eller fakturahåndtering, som ikke kun er en hjælp til at opkræve skyldige beløb, men også kan være en måde at øge virksomhedens cashflow og skabe likviditet. Læs med her og få mere at vide.
Ved at benytte sig af factoring eller fakturabelåning kan man altså forbedre virksomhedens likviditet og samtidig frigøre tid til andre vigtige opgaver. Netop fakturering og opgaven med at sørge for, at kunderne betaler, hvad de skylder, kan være produktivt at outsource til andre, så man selv kan lave det, man er bedst til.
Et alternativ til banklånet og kassekreditten
Men hvad er factoring egentlig? Factoring kan ses som en alternativ finansieringsform som kan benyttes i stedet for et lån eller en kassekredit. Der er tale om en metode, hvor man som virksomhed sælger sine tilgodehavender til en samarbejdspartner, som herefter sørger for at opkræve beløbet hos kunden.
En fordel for nystartede virksomheder
Factoring eller debitorfinansiering er som udgangspunkt primært aktuelt for virksomheder, hvis omsætning overstiger 10 mio. kr. om året. Der kan dog være forhold, der bevirker at også virksomheder med en mindre omsætning kan drage fordel af factoring, og hvis man har behov for at øge sin likviditet, kan det altså være en mulighed at undersøge, hvorvidt det kan være en fordel, også selvom man har en mindre omsætning.
Factoring kan især være en fordel for nystartede virksomheder, som ikke har mulighed for at optage et lån eller få en kassekredit. Da kan fakturabelåning være en mulighed til at forbedre likviditeten og øge pengestrømmen.
Derfor er factoring smart
Mange banker er siden finanskrisen blevet mere strikse, når det drejer sig om at låne penge ud, og da kan man som virksomhed komme til at stå i en uheldig situation. Her kan factoring komme i spil, men herudover er der, som vi allerede har været inde på, den store fordel, at arbejdet med at inddrive tilgodehavender outsources til en ekstern partner og man selv kan bruge sin tid på andre, og måske mere spændende, opgaver.
Der findes dog også andre muligheder, hvis banken siger nej. For eksempel kan man overveje crowdlending, hvor man optager et lån som private borgere har mulighed for at byde ind på og hjælpe med at finansiere.