Hvad er modeindustriens udsigter for 2023?
Inflation og greenwashing bliver nogle af de varme emner i modebranchen. Se de andre forudsigelser her.
I en verden, hvor modeindustrien påvirkes på linje med andre brancher, må den omstille sig til nye udfordringer. Modeindustrien har oplevet stor vækst gennem 2021 og 2022, men en forandret forbrugeradfærd har påvirket branchen. Det kommer også til at have indflydelse på branchen i 2023. Men hvis brands formår at kæmpe sig igennem den stadigt eksisterende inflation, så kan de også profitere på de andre udviklinger, der kommer til at være.
Mere business til hverdag med bluser og toppe til kvinder
Inflationen har medført, at halvdelen af danskere har formindsket deres forbrug ifølge en rundspørge fra YouGov fra april 2022. Det gælder også beklædning, og derfor vil mange fokusere på at købe mindre tøj, men som bruges oftere.
Det betyder også, at danskere går mere i en form for hybridtøj, hvor man både kan gå med bl.a blazer på arbejdet såvel som i fritiden. Bluser og toppe til kvinder, der kan bruges til flere anledninger, vil derfor vinde indpas ligesom basisbluser og bluser til kvinder. Køber man mange trøjer på én gang, er der gratis fragt på ordrer over 349,-.
Flere små brands vinder frem
Det vælter frem med kreative designere og uafhængige tøjbrands. Hos mange af de store modehuse sker der store forandringer, når designere og kreative direktører bliver udskiftet. Men hos de små brands er det ofte den samme, der står i spidsen i flere år. Det er f.eks. brands som BySofieSønderby, der tilbyder tøj til den yngre kvindelige målgruppe. Det finder du her: www.bysofiesoenderby.dk.
Med alt fra fine overdele, bluser og toppe til kvinder til både fest og hverdag, samt tidløse smykker til enhver anledning, fokuserer BySofieSønderby på kvalitetsprodukter til en god pris. Små brands er også afhængige af god omtale. Derfor fokuserer BySofieSønderby på god kundeservice med 1-3 dages levering og 14 dages returret.
Mere bæredygtighed
Det er ikke det første år, at bæredygtighed kommer på tegnebrættet hos diverse modehuse. Faktisk er der mange tøjmærker, som har en bæredygtighedspolitik og forsøger sig med bluser og toppe til kvinder af organisk bomuld. Men vi kommer til at tale mere om greenwashing fremover. For desværre er mange tøjmærker ikke er så bæredygtige, som de påstår.
Bæredygtighed er vigtigt for mange forbrugere, og derfor kan tøjbrands også vælge at udnytte det. Derfor skal tøjmærker være gode til at gøre en reel indsats inden for bæredygtighed og kommunikere det ud til deres kunder.
Økonomisk skrøbelighed
Geopolitik, klimakrise og inflation. Det kan virke som en hektisk tid at være designer eller tøjproducent i. For økonomien er ustabil, og derfor tvinger det tøjvirksomheder til at tænke anderledes om alt fra forsyningskæder til produktpriser. Tøjbrands skal indtænke strategier, som kan helgardere dem mod fremtiden og de mange risici, som kan følge med i 2023.