Dansk toprytter tjener rekordmange millioner på heste

Pengene vælter ind i Andreas Helgstrands koncern. Nu rykker han til USA.

Den 40-årige Andreas Helgstrand åbner snart en afdeling i Florida, hvor han håber at tjene endnu flere penge på salg af heste. Foto: Ida Munch

Da Andreas Helgstrand i 2008 vandt OL-bronze, havde han ikke regnet med, at han få år senere ville være en succesrig forretningsmand.

Men det er netop den virkelighed, den tidligere eliterytter inden for dressurridning hver dag står op til.

Hans forretninger, der består af køb og salg af heste og stutteridrift, har endnu engang præsenteret et stort tocifret millionoverskud. Faktisk blev resultatet i regnskabsåret 2016/17 på 69 mio. kr. efter skat det bedste nogensinde for Andreas Helgstrands koncern Wama Consult.

»Vi har bare gjort mere af det, vi er gode til. Gennem årene har vi bygget et kæmpe varelager op af gode heste, og det giver afkast nu. Vi er blevet markedsførende i verden inden for salg af heste,« siger Andreas Helgstrand til Finans.

Når man hører Andreas Helgstrand fortælle om sin forretning med at købe og sælge heste, leder det tankerne hen på forretningsmodellen i fodboldverdenen.

»Vi finder talentfulde heste til en billig pris, udvikler dem og sælger dem videre med fortjeneste,« siger han.

Hidtil har størstedelen af salget af heste foregået fra Andreas Helgstrands hestecenter i nordjyske Vodskov. Men den 1. december åbner han en ny afdeling i den amerikanske by Wellington, der er beliggende i Florida.

»Forretningen kan virkelig få fart på i USA. Der er potentiale for at få rigtigt mange kunder derovre,« siger Andreas Helgstrand.

Til at begynde med har han lejet et sted i Wellington, hvorfra der skal drives hestecenter med 38 heste.

Den 40-årige Andreas Helgstrand arbejdede i mange år på Lego-ejer Kjeld Kirk Christiansens stutteri Blue Hors. Men i 2008 kom han i kontakt med den ridesportsglade rigmand Ole Vagner. Han kautionerede for Andreas Helgstrand, der således kunne købe godset Møgelmosegård i Vodskov - og omdanne det til et af verdens bedste træningscentre for dressurheste.

Siden har Helgstrand haft uafbrudt vækst og oparbejdet en egenkapital på 252 mio. kr. Kunder fra hele verden kommer til Vodskov for at se på Andreas Helgstrands dressurheste, der i nogle tilfælde bliver solgt for tocifrede millionbeløb.

Hans koncern beskæftigede i det seneste regnskabsår 48 medarbejdere.

Læs også
Top job