Erhverv
0

Magtkamp truede spilfirma på livet - nu vælter pengene ind

Den danske spilsucces Playdead tjener rekordmange penge. Men en bitter strid mellem de to stiftere var nær endt helt galt.

Playdead står bl.a. bag spillet Inside. PR-foto.

En af landets førende og mest indbringende spilfirmaer, Playdead, er tilbage på sporet, efter at selskabet for ikke længe siden var opslugt i en bitter magtkamp mellem de to stiftere.

På et år har Playdead tjent over 38 mio. kr., viser et nyt regnskab, der er det suverænt bedste i spilfirmaets historie.

Det rekordstore overskud kom i hus, efter at den ene af Playdeads to stiftere, Dino Patti, blev tvunget ud af selskabet. Med sig i hånden fik han 50 mio. kr.

Dino Patti var med til at stifte Playdead i 2006 sammen med spildesigneren Arnt Jensen. Men i 2015 blev de to stiftere ifølge Børsen rygende uenige om den fremtidige strategi. Det udviklede sig til en dramatisk kamp om kontrollen med deres fælles spilfirma, beskrev Børsen.

Slagsmålet mellem de to stiftere var så voldsomt, at det truede med at tage livet af Playdead. Det advarede firmaets advokat om i et brev til Erhvervsstyrelsen, ifølge Børsen.

Udfaldet blev altså, at Dino Patti i foråret 2016 forlod selskabet - og fik en stor pose penge med sig. I dag ejer Arnt Jensen 100 pct. af Playdead, der bl.a. står bag spillene Inside og Limbo.

Ifølge Dino Patti sidder Arnt Jensen tilbage med en langt større værdi end de penge, han fik for at sige farvel og tak.

»Jeg ville på ethvert tidspunkt bytte den kompensation, jeg fik for mine aktier, med en mindelig løsning, hvor jeg stadig var direktør,« sagde han tidligere på året til Børsen.

I det nye regnskab fra Playdead skriver ledelsen, at årets resultat er »tilfredsstillende,« og at lanceringen af selskabets nye spil forløber efter planen.

Egenkapitalen i spilfirmaet er på 42 mio. kr., og der er blevet udbetalt godt 18 mio. kr. i udbytte til ejeren, Arnt Jensen, fremgår det.

Playdead holder til i København og har knap 25 fuldtidsansatte.

BRANCHENYT
Læs også