Erhverv
0

Nye kurstæsk: Dagen derpå gør (også) ondt på Vestas-aktien

Torsdagens kursfald er efter en kort renæssance fortsat ind i fredag for Vestas-aktien.

En dramatisk magtkamp i Vestas førte til et benhårdt opgør mellem vindmøllekoncernen og den tidligere CFO Henrik Nørremark. Foto: Holger Bundgaard

Morgenen så eller frisk og fuld af muligheder ud for, Vestas, dagen efter en omgang kurstæsk af historiske proportioner - aktien tabte knap 20 pct. af værdien efter torsdagens regnskab.

Men efter at have åbnet med små stigninger er fredagen blevet til en slags vag deja vu for Vestas, der lukkede onsdag i kurs 567 kr., og fredag eftermiddag har handlet kun 20 øre over kurs 400.

Aktien står i skrivende stund til at falde med mere end 4 pct., men faldet har været oppe over 6 pct.

Børsdagen har da heller ikke budt på voldsomt gode nyheder for Vestas.

Først sænkede en række store finanshuse deres prismål på aktien markant, og selv om målene stadig taler for en stigning for aktien, er den slags sjældent godt for stemningen.

Samtidig viser en indberetning til Finanstilsynet, at den meget aktive britiske hedgefond Marshall Wace, der tjente godt 200 mio. kr. på et ellers længe uheldigt udseende væddemål mod Vestas-aktien i går, tror på at nedturen fortsætter.

I al fald udnyttede fonden ikke det bratte kurskollaps torsdag til at reducere sin position og tage gevinsten hjem - i stedet øgede man.

Med torsdagens og fredagens kursfald er Vestas lidt over 10 pct. nede i løbet af 2017. Set over fem år er aktien dog stadig markant oppe med 1.460 pct.

BRANCHENYT
Læs også