Erhverv

Er din Tesla for hurtig? Så er løsningen fundet

Tesla har lanceret en ny software, der gør accelerationen langsommere.

Tesla.topchef Elon Musk er kendt for at være meget visionær. Foto: Marcio Jose Sanchez.

Først skulle en Tesla accelerere hurtigt. Så skulle den accelerere hurtigere. Og nu skal det tilsyneladende være muligt at få sin Tesla til at accelerere... langsommere.

I en ny softwareopdatering har selskabet bag lanceret en ny funktion kaldet Chill, skriver CNN. Som ordet antyder, gør det bilen i stand til at give føreren en lidt langsommere start efter f.eks. at have holdt for rødt ved et lyskryds.

Hvor meget langsommere bilen accelererer, fremgår ikke, og Tesla selv har ikke ønsket at kommentere det over for CNN.

Teslas Model S er i øvrigt til sammenligning blevet målt til at kunne føre fra 0 til 60 miles i timen på under 2,3 sekunder, hvis den er i Ludicrous-mode. Det er ifølge CNN hurtigere, end hvad en Ferrari eller en Lamborghini kan præstere.

Tesla-topchef Elon Musk forklarede for nylig i forbindelse med præsentationen af et ringe regnskab bl.a., at Tesla skulle producere 2.000 eksemplarer af den nye og billigere Model 3 hvert kvartal, men indtil videre kun havde lavet 260 biler.

»Jeg har været virkelig deprimeret, siden jeg for fire uger siden fandt ud af, hvilken situation vi stod i,« udtalte Elon Musk i den forbindelse. Han har tidligere afsløret, at han lider af depression og en bipolar lidelse.

BRANCHENYT
Læs også