Erhverv
0

Dansk køkkenkoncern skal sælges for én mia. på børsen

TCM Group, som står bag flere køkkenkæder, har på forhånd afsat 35 pct. af aktierne ved den kommende børsnotering.

Ole Lund Andersen er adm. direktør for og aktionær i TCM Group A/S. Foto: Joachim Ladefoged.

Hovedaktionæren bag den danske køkkenkoncern TCM Group forventer at hente op mod 1 mia. kr. ved en børsnotering i næste uge.

Det meddeler køkkenselskabet mandag morgen. I meddelelsen fremgår det, at selskabet forudser et kursinterval 90-105 kr. pr. aktie ved den kommende børsnotering. Og det vil svare til en markedsværdi på mellem 900 mio. og 1,05 mia. kr.

TCM Group
  • Dansk køkkenproducent som omsatte for 600 mio. kr. i 2016.
  • Ejes af kapitalfonden IK Investment Partners. Blandt aktionærerne er også adm. direktør Ole Lund Andersen.
  • koncernen består af Svane Køkkenet,Tvis Køkkener, Nettoline, Kitchn samt en afdeling, der fokuserer på køkken, bad og garderobe til byggemarkeder.
  • Hovedsæde i Holstebro, hvor koncernen også har egne fabrikker.
  • Har ca. 120 butikker i Danmark, Norge og Sverige.

TCM Group, der står bag bl.a. køkkenkæderne Svane og Tvis, har siden foråret i år flittigt været nævnt i investormiljøet som netop storkandidat til en snarlig børsnotering. Og selskabet bekræftede for kort tid siden, at det nu er planen.

TCM Group blev sidst i 2015 overtaget af kapitalfonden IK Investment Partners gennem en handel med den tidligere ejer, Axcel. Det skete, efter at Axcel gennem en længere periode havde jagtet en køber.

IK Investment Partners, der henter gevinsten ved børsnoteringen, har hyret Danske Bank og Carnegie til børsprocessen.

TCM Group oplyser mandag, at selskabet har 35 pct. af aktierne på plads, da der er »modtaget uigenkaldelige tilsagn« fra en række investorer og deres kunder om den post. Blandt dem er Arbejdsmarkedets Tillægspension, BI Asset Management Fondsmæglerselskabet A/S, Fundamental Invest, Nordea Investment Management, Handelsbanken, Nykredit Bank A/S og Spar Nord Bank.

Udbudskursen på aktierne i TCM Group fastsættes ved såkaldt bookbuilding og forventes offentliggjort på fondsbørsen Nasdaq Copenhagen fredag i næste uge, 24. november. Samme dag ser også ud til at blive første handelsdag for aktien.

Adm. direktør Ole Lund Andersen i TCM Group udtaler i mandagens meddelelse, at selskabet er »fast besluttet på at fortsætte den lønsomme vækst og udvikling af vores virksomhed.«

BRANCHENYT
Læs også