Erhverv
0

Siemens Gamesa fyrer 600 i Danmark næste år

Vindmølleproducenten Siemens vil fyre op til 600 medarbejdere i Danmark.

Foto: Lars Skaaning

Op til 600 ansatte i Siemens Gamesas danske afdeling står til at miste jobbet næste år, men flere stillinger kan blive nedlagt i de kommende år.

Det bekræfter selskabet over for Ritzau Finans.

Den tysk-spanske vindmølleproducent varslede i sidste uge, at det ville sige farvel til 6000 ansatte på verdensplan som led i en stor omstrukturering, der skal mindske omkostningerne i et marked præget af stor konkurrence og faldende priser.

Og efterfølgende har selskabet haft forhandlinger med de faglige repræsentanter i Danmark.

- Antallet af berørte medarbejdere i finansåret 2018 (frem til oktober 2018, red.) blev her sat til op til 600. Det præcise tal, og hvilke afdelinger der bliver berørt hvor meget, vil blive en del af de forhandlinger, der nu går i gang, skriver Siemens Gamesa i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

Forhandlingerne om det præcise antal afskedigelser kan vare op tre uger. Siemens Gamesa har i øjeblikket 6600 ansatte i Danmark og omkring 27.000 på verdensplan fordelt på 24 lande.

Tidligere i år har vindmølleproducenten været gennem flere fyringsrunder i Danmark, hvor det har nedlagt 750 stillinger på selskabets vingefabrik i Aalborg over to omgange og lukket sin fabrik i Engesvang nær Silkeborg, hvilket betød 430 afskedigelser.

Samlet har Siemens Gamesa med mandagens melding nedlagt og varslet nedlæggelser af omkring 1800 stillinger i Danmark i år, men fra hovedkontoret er det meldt ud, at det tal kan ende på 2500 stillinger over de kommende år.

- Vi kan bekræfte, at 2500 er det ventede antal berørte stillinger i Danmark, der i sidste uge blev kommunikeret til Siemens' europæiske samarbejdsudvalg.

- I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at der i disse 2500 er indregnet de afskedigelser, der allerede har fundet sted i Danmark tidligere på året, vikarer samt stillinger, der er opsagt frivilligt og ikke vil blive genbesat, skriver Siemens Gamesa i en skriftlig kommentar.

BRANCHENYT
Læs også