Erhverv
0

GE får klø: Ny CEO halverer udbytte og vil frasælge for mere end 120 mia. kr.

GE's nye topchef John Flannery har fået en hård start på jobbet.

General Electric skal fokuseres og sælge fra, men investorerne dumper aktien oven på ny plan, der bl.a. halverer udbyttet. Foto: Gene J. Puskar

General Electrics nye topchef John Flannery er klar med en drastisk plan, der skal gøre en ende på aktionærernes årelange ørkenvandring, men investorerne reagerer negativt og har foreløbig sendt aktien 8 pct. ned, efter udbyttet er blevet halveret.

Flannery, der allerede har droppet GE's luksuriøse rejsevaner og firmaets to jets for at spare penge, planlægger desuden at sige farvel til konglomeratets lokomotiv-forretning samt divisionen for industrielt lys skriver thestreet.com.

Frasalgene skal frigøre 20 mia. dollars eller mere end 120 mia. kr. og fokusere GE, skriver GE selv i en investorpræsentation.

Her står der bl.a., at GE's køb af den danske vingeproducent LM Wind Power er gået over forventning, mens en stribe andre opkøb har fejlet.

Herunder det store køb af dele af franske Alstom og dennes offshore vindforretning for et par år siden.

»Kompleksiteten har skadet os,« fortæller Flannery i forbindelse med præsentationen ifølge thestreet.com.

»Vi har ikke performet godt for vores ejere. Ledelsen er fuldstændig dedikeret til at gøre alt, hvad der kræves for at lave om på det«.

GE belønnede aktionærerne under den berømte CEO Jack Welch, men efterfølgeren - Jeff Immelt - har derimod været en katastrofe.

Han blev for kort tid siden afløst af John Flannery, der har været i selskabet siden 1987 og stået i spidsen for dets healtchcare-division, der har gennemgået en turnaround.

Med den aktivistiske investor Trian i aktionærkredsen er Flannery pisket til at skabe værdi til GE-ejerne, og det skal altså bl.a. ske gennem frasalg og fokusering på elproduktion (herunder vindmøller, hvor GE er Vestas' største konkurrent i USA), healthcare og luftfart.

GE har historisk været en relativt stabil aktie, men den er faldet fra omkring 31 dollar pr. aktie til i underkanten af 18 dollar pr. aktie inden for det seneste år.

BRANCHENYT
Læs også