Erhverv

Dansk Industri om nyt klimamål: Danmark har førertrøjen på

- Vores virksomheder bakker fuldt op om, at vi nu sætter et stop for brug af kul i 2030, lyder det fra Dansk Industris branchedirektør for energi, Troels Ranis. Foto: Thomas Borberg Foto: Thomas Borberg

Danmarks deltagelse i nyt klimamål sætter et klart signal og viser over for resten af verden, at Danmark har klimaførertrøjen på.

Det mener Dansk Industris branchedirektør for energi, Troels Ranis, efter at regeringen torsdag har meddelt, at den sammen med mindst 15 andre lande har sat et mål om, at kul skal være udfaset senest i 2030.

- Vores virksomheder bakker fuldt op om, at vi nu sætter et stop for brug af kul i 2030. Vi sætter en vigtig kurs. Samtidig er det en understregning af, at Danmark har førertrøjen på. Det er vi også klar til, siger han.

Målsætningen om at have udfaset kul er blevet sat i forbindelse med FN's klimakonference COP 23. Det er Storbritannien og Canada, der står bag initiativet.

Ørsted, det tidligere Dong, har et kulkraftværk og har i forvejen opsat et mål om at have udfaset kul allerede i 2023.

Derudover er der kun to kommunale kulkraftværker - Nordjyllandsværket og Fynsværket. Her har meldingerne været, at man vil udfase kullene helt i henholdsvis 2028 og 2030.

Dermed har kulkraftværkerne allerede selv lagt op til samme målsætning. Alligevel er det vigtigt, at regeringen nu bakker op, mener Troels Ranis.

- Det gør en stor forskel, for nu lukker vi ned.

- Vi har de energiløsninger, der er brug for, og jeg tror også, at udlandet vil kigge endnu mere til Danmark, når de hører denne her udmelding, siger branchedirektøren.

Regeringen har genoplivet klimamålet, efter at V-regeringen ellers havde droppet det, da den i 2015 overtog magten fra den tidligere SR-regering, der havde sat sig samme mål om at have udfaset kul i 2030.

BRANCHENYT
Læs også