Erhverv

Ny tysk vindauktion understreger stort prispres

Foto: Janus Engel

De tyske myndigheder har gennemført årets tredje og sidste auktion af vindmølleprojekter, og budpriserne understreger udviklingen med et markant pres på priserne i industrien, som Vestas for nylig flagede for i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Det tyske Bundesnetzagentur, som står for auktionerne, har under auktionen tildelt landmølleprojekter med en kapacitet på 1 gigawatt (GW), og de er i gennemsnit afregnet til en pris på 38 euro per megawatt-time.

Det fremgår af en meddelelse fra agenturet.

Prisen er 11 pct. under niveauet i den foregående auktion i august, da prisen blev 42,9 euro per megawatt-time. I årets første auktion tilbage i maj var den gennemsnitlige vinderpris på 57,10 euro per megawatt-time.

- Endnu en gang faldt priserne betydeligt - i forhold til den seneste auktion med omkring 10 pct. Resultatet bekræfter erfaringerne fra tidligere bud, hvor stort set kun bud fra borgergrupper er blevet tildelt, siger Jochen Homann, der er direktør for det tyske Bundesnetzagentur, i en pressemeddelelse.

Også i tredje auktion var borgerprojekterne de store vindere med en tildelingsandel på hele 98 pct. Auktionsvinderne har nu fire et halvt år til at idriftsætte projekterne.

Under årets tre auktioner er der samlet blevet tildelt en kapacitet på 2,82 gigawatt.

BRANCHENYT
Læs også