Erhverv
0

Tidligere Trip Trap-ejer tabte retssag - nu går hans firma konkurs

Over 30 ansatte står til at miste deres arbejde, efter at interiørfirmaet Rikki Tikki Company er begæret konkurs.

Rikki Tikki Company blev stiftet i 2000 af Ib Møller og har distribueret en lang række forskellige interiørprodukter. Screenshot.

Det danske interiørfirma Rikki Tikki Company, der er ejet af den tidligere Trip Trap-ejer Ib Møller, er på vej mod konkurs.

Det sker, få måneder efter at Ib Møllers firma tabte et betændt slagsmål i landsretten til den nordjyske familievirksomhed Klarborg ApS.

Rikki Tikki Company, der beskæftiger cirka 35 ansatte, er blevet taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Aalborg. Hvad årsagen til konkursen er, fremgår ikke.

Adm. direktør Cecilia Winther ønsker ikke at udtale sig. Finans forsøger at få en kommentar fra advokat Per Buttenschøn, der er udpeget som kurator i sagen.

En nu tidligere samarbejdspartner vurderer over for branchemediet Wood Supply, at den tabte retssag til Klarborg ApS har gjort et »fatalt indhug« i Rikki Tikki Companys omsætning.

Det var designeren Etly Klarborg og hendes familie, der havde hevet Rikki Tikki Company i retten. Sagen drejede sig om ulovligt salg af de landskendte Klarborg-nisser (tidligere kendt som Trip Trap-nisser).

Rikki Tikki Company har i 17 år forhandlet nisserne under varemærket Trip Trap. Men i juni 2015 valgte Klarborg-familien at opsige sin licensaftale med Rikki Tikki Company, fordi familien nu ville markedsføre nisserne under Klarborg-navnet.

Historien om Etly Klarborgs kendte nisser
  • Etly Klarborg begyndte at designe de kendte Klarborg/Trip Trap-nisser for 30 år siden.
  • I 1999 blev hun kontaktet af Ib Møller, stifteren af Trip Trap, der ønskede at sælge og producere nisserne.
  • Derfor underskrev de to parter en aftale, som gav Trip Trap lov til at sælge nisserne, mod at Etly Klarborg modtog royalties.
  • Et år senere solgte Ib Møller Trip Trap, men beholdt licensen til de såkaldte Trip Trap Miniature Designs - deribandt nisserne. Han grundlagde Rikki Tikki Company, som siden da har stået for salget af nisserne.
  • I juni 2015 opsagde Klarborg-familien imidlertid aftalen med Rikki Tikki Company efter en række uoverensstemmelser. Det mundede ud i en længerevarende retssag, der tidligere blev året blev afgjort ved Vestre Landsret.

Da aftalen mellem de to parter officielt udløb i oktober 2015, opstod der imidlertid uenighed.

Ifølge Klarborg-familien måtte Rikki Tikki Company i en periode på to år - altså frem til oktober 2017 - kun sælge ud af sit nisselager og ikke afgive nye ordrer.

Rikki Tikki Company mente derimod, at firmaet fortsat måtte tage imod nye bestillinger og sælge nisserne som hidtil. Det gjorde firmaet derfor.Striden førte til, at familien Klarborg lagde sag an mod Rikki Tikki Company - og vandt.

Familien Klarborg har efterfølgende varslet et erstatningskrav mod den nu konkursramte virksomhed.

Rikki Tikki Company blev stiftet i 2000 af Ib Møller og har distribueret en lang række forskellige interiørprodukter. Ib Møller var i sin tid manden, der stiftede den succesfulde designvirksomhed Trip Trap (i dag hedder firmaet Skagerak). Han og firmaet har dog ikke haft nogen ejerrelation siden 2001.

BRANCHENYT
Læs også