Erhverv

Medie: Milliardhandel på vej mellem Tryg og Alka

Ifølge Berlingske Business er Tryg tæt på at købe forsikringsselskabet Alka. Der arbejdes på at opnå en aftale i løbet af weekenden. Tryg bekræfter forhandlinger.

Ifølge Berlingske Business er Tryg ved at sikre sig købet af forsikringsselskabet Alka. Arkivfoto.

Tryg forsikring er i færd med at sikre sig eksklusivrettigheder i de endelige forhandlinger om et køb af forsikringsselskabet Alka. Det skriver mediet Berlingske Business.

Prisen forventes at blive væsentligt højere end først antaget, da den angiveligt vil ende på over seks mia. kr. Tidligere i processen blev det antaget, at prisen ville ligge på omkring 4-5 mia. kr.

Forsikringsselskabet Tryg bekræfter rygterne i en fondsbørsmeddelelse.

»Følgende de seneste rygter i pressen bekræfter Tryg hermed, at Tryg er i dialog vedrørende en potentiel akkvisition af Alka. Yderligere information vil blive givet på et senere tidspunkt,« skriver Tryg.

Både Topdanmark, Codan og norske Gjensidige har været med i opløbet til købet, men de er blevet udelukket fra forhandlingerne det sidste stykke tid, mens Alka og den svenske storbank SEB, som hjælper det danske forsikringsselskab med at sælge virksomheden, forsøger at forhandle det sidste på plads med Tryg. Parterne håber på at kunne præsentere en aftale allerede mandag morgen. Det fortæller kilder til Berlingske.

Tryg så omsætningen falde med 1.5 pct. fra 2015-2016, som i år kun er steget med to pct., hvilket kan være et incitament til et Alka-køb, der formodes at kunne skabe vækst.

Onsdag berettede dagbladet Børsen om Alka-salget, der ifølge Berlingske har været undervejs siden sommeren 2017.

Alka er stiftet i 1944, da flere gamle forsikringsselskaber fusionerede. Det er Danmarks niendestørste forsikringsselskab, og sidste år lød overskuddet på 235 mio. kr. efter skat. Året før var det på 344 mio. kr.

Alka har LO's medlemsforbund som hovedejer med en aktieandel på 54,2 pct. Derudover har bl.a. Arbejdernes Landsbank og det svenske forsikringsselskab Folksam en aktiepost.

BRANCHENYT
Læs også