Erhverv
0

Chefredaktør Troels Mylenberg stopper i Jysk Fynske Medier

Chefredaktør og udviklingsdirektør i Jysk Fynske Medier, Troels Mylenberg, har sagt op.

Troels Mylenberg. Foto: Per Folkver

Mediekoncernen Jysk Fynske Mediers mest kendte ansigt, chefredaktør og udviklingsdirektør Troels Mylenberg, har sagt op.

Det sker, få måneder efter at Jysk Fynske Medier gennemførte en større omrokering i organisationen, og Troels Mylenberg fik ændret sin rolle i mediekoncernen.

Troels Mylenberg har selv valgt at sige op, oplyser Jysk Fynske Medier, der er landets næststørste mediekoncern. Samme melding lyder fra Troels Mylenberg selv.

»I forbindelse med fastlæggelse af budgettet for 2018, stod det for nylig klart for mig, at mine ambitioner for og ønsker om udvikling ikke kan lade sig gøre på kort sigt. I hvert fald ikke uden voldsomme sværdslag. Dem ønsker jeg ikke, så derfor stopper jeg,« skriver Mylenberg på Facebook.

Jysk Fynske Medier udgiver bl.a. Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Århus Stiftstidende og en lang række ugeaviser. Koncernen beskæftiger cirka 1.800 ansatte.

Troels Mylenberg stopper med udgangen af året, men fortsætter med at skrive i Jysk Fynske Mediers dagblade og vil stadig løse forskellige opgaver for direktion og bestyrelser.

»Har jeg tabt en magtkamp, vil nogen sikkert spørge. Til det lyder mit svar, at hver eneste dag i et velfungerende mediehus er en lang kamp mellem det redaktionelle og det kommercielle. Det er faktisk den energi og friktion, der ligger i den kamp, som er noget af det, jeg virkelig har trivedes i gennem årene. Så jeg har hverken tabt eller vundet noget som helst,« skriver han på Facebook.

Ifølge adm. direktør i Jysk Fynske Medier, Jesper Rosener, er der lige nu behov for at fokusere på kernen af Jysk Fynske Medier - og sikre den. For nyligt blev Peter Orry udpeget som ansvarshavende chefredaktør for samtlige titler i mediekoncernen, og det er her, at fokus for den redaktionelle del af virksomheden bør være lige nu, lyder det i meddelelsen fra Jysk Fynske Medier.

Troels Mylenberg har en række stillinger i mediebranchen bag sig, herunder som politisk reporter og redaktør på Weekendavisen og Ekstra Bladet, politisk redaktør på Fyens Stiftstidende og chefredaktør på Fyns Amts Avis.

BRANCHENYT
Læs også