Erhverv
0

Tesla får kæmpe ordre fra bryggerigigant

Anheuser-Busch, bryggeriet bag Budweiser-øllen, har reserveret 40 af Teslas første el-lastbiler, der forventes at komme på vejene i 2019.

Amerikansk bryggerigigant vil have fingrene i Teslas nye el-lastbiler. Foto: Pressefoto, Tesla

I forsøget på at køre mere miljørigtigt har den amerikanske bryggerikæmpe Anheuser-Busch InBev bestilt 40 nye el-lastbiler hos bilproducenten Tesla. En af de største ordrer på den længe ventede lastbil Tesla Semi, der blev præsenteret i sidste måned.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ølkoncernen, der er bedst kendt for at producere Budweiser øl, planlægger at bruge lastbilerne til udbringning til grossister inden for en afstand på ca. 250 – 300 km. fra sine bryggerier, hvilket er en del under den grænse på 800 km., som Teslas topchef Elon Musk har lovet, el-lastbilerne kan række.

Anheuser-Busch har endnu ikke besluttet, om de skal købe el-lastbilerne direkte eller blot lease dem, fortæller James Sembrot, der er bryggerikoncernens seniorleder for logistikstrategi. En mulighed er også at opfordre et af deres trofaste transportselskaber til at købe eller leje lastbilerne, der kommer på vejene i 2019.

»Vi har indgivet ordren, så vi kan prioritere vores sted i køen. Vi ved ikke, hvem transportøren skal være om to til tre år, når disse lastbiler rent faktisk er blevet produceret,« siger James Sembrot, ifølge The Wall Street Journal.

Han nægter dog at fortælle, hvad det har kostet ølkoncernen at få en god plads i køen. Anheuser-Busch afgav også ordren før el-lastbilerne officiel blevt præsenteret, oplyser de.

Tesla har i november fastsat et indskud på 5000 dollar for el-lastbilen, men det beløb har de siden hævet til 20.000 dollar. Tesla forventer, at lastbilerne skal udbydes for 150.000 til 200.000 dollar.

Det er dog ikke kun el-drevne lastbiler, der er på vej fra bilproducenten. Offentligheden fik sig en overraskelse, da Tesla Roadster også blev præsenteret samtidig med lastbilen. En ny superbil, der kan accelerere fra 0-100 km/t op 1,9 sek. og har en topfart på over 400 km/t, hvilket vil gøre sportsvognen til verdens hurtigste serieproducerede bil.

Tesla står indtil videre bag modellerne Model S, Model X, Model 3 og altså nu Semi og Roadster, hvor sidstnævnte forventes sat i salg i 2020.

BRANCHENYT
Læs også