Erhverv

Dem skal du holde øje med i 2018: Nomas stifter udvalgt til ny EU-liste

Restaurant Nomas stifter René Redzepi er som eneste dansker røget på mediets Politicos liste over de 28 mennesker, man skal holde øje med i EU næste år.

René Redzepi, medejer og chefkok på Noma. Foto: Joachim Adrian.

De vil forme verden i 2018.

28 mennesker er nu blevet udpeget af mediet Politico som de vigtigste at holde et vågent øje med i EU i 2018: En dansker er på listen: René Redzepi.

Stifteren af den verdenskendte restaurant Noma står nemlig over for et år, hvor restauranten relanceres. I begyndelsen af 2018 vil restauranten efter sin kortere pause, hvor Noma har bygget sin egen bygård samt fornyet smagsoplevelserne på menuen, nemlig igen åbne dørene.

Samtidig er René Redzepi i spidsen for MAD, en non-profit, Redzepi grundlagde i 2011 for at inspirere og uddanne det globale kokkesamfund. Det står også for »Vild Mad« - et program, der går ud på at introducere en ny generation til de kulinariske tilbud, som er at finde i deres umiddelbare omgivelser.

Det indeholder en gratis mobil-app, der fungerer som en køreplan til Nordens vilde planter og byder på opskrifter, lektioner om sæsonbestemte fødevarer og princippet om kun at høste så meget, som du kan passe ind i en hat. Ifølge Politico håber René Redzepi, at principperne ender som en del af undervisningen i skolerne.

René Redzepi indtager Politicos liste på en 26. plads. En liste der især tæller flere politikere. Førstepladsen indtages af tyske Christian Lindner, der siden 2013 har været formand for det liberale parti FDP. Han udses til at få en afgørende rolle for den politiske fremtid i Tyskland.

På andenpladsen findes den britiske politiker Michael Gove. Michael Gove spillede en fremtrædende rolle i kampagnen for, at Storbritannien skulle melde sig ud af EU.

Den øverst placerede kvinde på listen, der indeholder i alt ti kvinder, er den franske beskæftigelsesminister Muriel Pénicaud, der ifølge Politico vil gå over i historien som den kvinde, der dæmpede Frankrigs fagforeninger, selvom hun gjorde det på en langt mindre spektakulær måde end Margaret Thatcher gjorde i 1980'erne i Storbritannien.

Listens i alt 28 personer repræsenterer hver et af de 28 EU-lande.

BRANCHENYT
Læs også