Erhverv

Værdien af bitcoin er eksploderet - her er dens overmand

Med en stigning på 10.000 pct. på bare 12 måneder har bitcoin fundet sin overmand.

De digigtale kryptovalutaer har haft et eminent 2017. Spørgsmålet er, om euforien vil fortsætte. Foto: BTC Keychain

Hvis du tror, at der ikke findes en vildere udvikling prisen på en bitcoin, så kan du godt tro om igen.

Kryptovalutaen litecoins værdi er nemlig de seneste 12 måneder steget med astronomiske 10.000 pct. Alene de seneste 30 dage er værdien steget med mere end 500 pct., skriver CNN Money.

Trods den store succes er værdien af det samlede antal litecoins dog fortsat langt mindre, end tilfældet er for bitcoins. Den samlede værdi af litecoins er på 18 mia. dollars mod omkring 300 mia. dollars for bitcoins.

Litecoin er opfundet af en tidligere ingeniør fra Google og en tidligere chef for Coinbase, Charlie Lee. Ifølge mediet går det både hurtigere og er billigere at høste litecoins, end hvad tilfældet er for bitcoins.

Bitcoin-kursen er i 2017 steget fra 1.000 dollars til i skrivende stund at være på 17.200 dollars. Det har fået et utal af folk til at tale om en boble, men indtil videre er den, skulle det være en boble, ikke brast.

Handel med bitcoin blev søndag aften lokal tid indledt på den anerkendte futures-børs Chicago Board Options Exchange (CBOE). I næste uge vil bitcoin også kunne handles på verdens største futures-børs, Chicago Mercantile Exchange (CME).

BRANCHENYT
Læs også