Erhverv
0

Aarhusiansk IT-firma er blandt Europas hurtigst voksende - nu køber kapitalfond sig ind

Kapitalfonden Executive Capital har fået øjnene op for IT-virksomheden Duka og køber 37,5 pct. af aktierne.

Duka har hovedkvarter nær Aarhus. Nu har IT-succesen fået en kapitalfond med i ejerkredsen. Foto: Duka.

IT-firmaet Duka er allerede blandt Europas 1000 hurtigst voksende virksomheder i hele Europa, men nu skal der yderligere turbo på væksten. Det kræver kapital, og den er kapitalfonden Executive Capital kommet med, idet fonden har købt 37,5 pct. af aktierne.

Målet er at sætte skub i de vækstmuligheder, Duka ser på forbrugermarkedet.

»For den almindelige forbruger går samfundstendensen i retning af en faldende interesse for det tekniske -  computere og teknologi er noget, der bare skal virke her og nu. Det er det, Duka traditionelt har haft stor succes med at levere til primært senior-segmentet, og med vores nye produkt DukaPro målretter vi vores ydelse til det brede forbrugermarked,« Dukas direktør Kim Gervin i en pressemeddelelse.

Konceptet bag Dukapro er at sælge computere, der er køreklar i det sekund, kassen bånes. Forbrugeren behøver således hverken bekymre sig om at installere skriveprogrammer, antivirus-programmer etc., da alt er klaret på forhånd.

Det interessante i konceptet er nok i virkeligheden, at der er tale om en form for leasing. Både hardware, software og service leveres uden binding og udbetaling, men betales i stedet via en månedlig abonnementsløsning. Derved understøtter Dukas forretningsmodel ifølge selskabet selv den stærkt stigende trend i retning mod abonnementsløsninger.

»Executive Capital har lagt vægt på, at Duka kan noget helt specielt i forhold til at løse dagligdags udfordringer for helt almindelige mennesker. Samtidig rammer Dukas forretning ned i krydsfeltet mellem service, IT og abonnementsforretning, som er et af vores fokusområder» udtaler Klavs Vejlang, Leadpartner hos Executive Capital, i pressemeddelelsen.

Duka beskæftiger i dag mere end 50 medarbejdere i Hinnerup ved Århus. Virksomheden, der blev stiftet i 2010, begyndte med at sælge hardware til ældre mennesker uden it-kendskab og har i dag mere end 30.000 abonnenter med service og support inden for pc og telefoni.

Parterne oplyser ikke noget om prisen på købet af de 37,5 pct. af aktierne.

BRANCHENYT
Læs også