Erhverv

Kåre Schultz har planer om at fyre tusindvis i Teva: Det kan føre til generalstrejke i Israel

Formanden for en stor israelsk fagforening truer med en generalstrejke, hvis Kåre Schultz sætter gang i en stor fyringsrunde i medicinalgiganten Teva.

Kåre Schultz skiftede tidligere i år posten som adm. direktør i Lundbeck ud med posten som topchef i israelske Teva. Foto: Lars Krabbe

Den danske topchef Kåre Schultz er kommet i karambolage med en magtfuld fagforeningsboss, og slagsmålet kan ende med at lamme et helt land.

Forud for en massiv fyringsrunde i den hårdt pressede israelske medicinalgigant Teva, som Kåre Schultz står i spidsen for, truer det store israelske fagforbund Histadrut nemlig med en generalstrejke. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

»Vi vil strejke i hele Teva, på alle fabrikker, på søndag,« udtalte Avi Nissenkorn, der er fagforeningsboss i Histadrut, på en konference sent onsdag aften.

Histradut har ca. 750.000 medlemmer, og de skulle ifølge Avi Nissenkorn være klar til at indlede en generalstrejke.

»Fra lufthavne til banker over banker til kommuner og statslige tjenester,« lyder det fra Avi Nissenkorn.

Teva, der er verdens største producent af kopimedicin, er i store problemer. Selskabet slæber rundt på en kæmpe gæld, der er større end selskabets markedsværdi.

For at vende rundt på udviklingen i selskabet er det ventet, at Kåre Schultz i dag vil offentliggøre planer om, at der skal skæres omkring 10.000 stillinger i Teva på verdensplan. Det beretter den israelske finansavis Calcalist.

Omkring halvdelen af medarbejderne i Israel skal også forvente at blive fyret. Det drejer sig om 3.300 stillinger. Men det falder altså ikke i god jord hos den store fagforening, som udover truslen om en generalstrejke opfordrer Israels premierminister Benjamin Netanyahu til at gribe ind over for massefyringerne i Teva.

BRANCHENYT
Læs også