Erhverv

Kyllingefirma anklager sportsstjerner efter Trump-protester: I skader vores salg

De tjener masser af penge på at sælge kyllingevinger til NFL-kampe. Flere spilleres protester mod præsidenten får dog nu en af virksomhederne til at give spillerne skylden for det dykkende salg.

San Francisco 49ers' spillere Eric Reid og Colin Kaepernick (th.) knæler i protest under nationalhymnen før en NFL-kamp.  Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Amerikanske fodboldspillere, der ikke vil stå op under den amerikanske nationalmelodi, er direkte skyld i virksomheden Sanderson Farms' vigende salg. Det siger topchefen i hvert fald på en telekonference for analytikere og investorer efter et skuffende regnskab, skriver Bloomberg.

Protesten under nationalmelodien blev faktisk allerede indledt inden Donald Trumps tiltræden som en protest mod politiets vold mod sorte borgere.

»Vi har snakket med vores kunder, og de fortæller os, at de har oplevet mindre salg i deres butikker. De tilskriver det NFL,« sagde Joe F. Sanderson, adm. direktør i Sanderson Farms, på telekonferencen.

De amerikanske fodboldspillere begyndte tidligere på året en protest på grund af især politivold mod afroamerikanske borgere og systemisk undertrykkelse af landets minoriteter. Det hele blev indledt af San Francisco 49’ers-quarterback Colin Kaepernick, der blev siddende under nationalmelodien. Siden fulgte et stort antal spillere trop, og det er altså den protest, der ifølge topchefen har fået salget af kyllingevinger på diverse amerikanske fodboldstadions til at falde.

Pizzakæden Papa Johns har tidligere brugt samme forklaring, mens selskabet Wingstop har meddelt, at spillernes protester ingen betydning har haft for salget.

BRANCHENYT
Læs også