Erhverv

DSB skal spare: Vinker farvel til 100 medarbejdere

Faldende indtægter får nu DSB til at skære 100 stillinger væk.

Der skal skæres 100 stillinger i administrationen i DSB. Foto: Joachim Ladefoged Foto: Joachim Ladefoged
DSB

DSB skal spare, og det får nu konsekvenser for en lang række medarbejdere. Togselskabet vil nemlig skære ca. 100 stillinger i administrationen på grund af »faldende indtægter og et behov for at effektivisere«, lyder det i en pressemeddelelse fra togselskabet.

De mange stillinger, som nu skal spares væk, svarer til ca. 7 pct. af administrationen. Nedskæringerne sker som et element i DSB's planer om at kunne klare sig uden kontraktbetalinger fra staten i 2030.

»Det er trist at skulle sige farvel til dygtige kolleger, men det er nødvendigt at gennemføre disse besparelser. DSB oplever faldende passagerindtægter samtidig med, at vi de kommende år skal levere billigere og mere effektiv togdrift,« udtaler Flemming Jensen, adm. direktør i DSB, i pressemeddelelsen.

DSB oplyser, at sparerunden både vil omfatte ledere og medarbejdere - både overenskomstansatte og tjenestemænd. I forbindelse med sparerunden vil de medarbejdere, som frivilligt ønsker at vinke farvel til DSB, blive tilbudt fratrædelsespakker.

»Vi har de senere år haft fokus på at reducere omkostninger bl.a. med besparelser på betjent billetsalg, lukning af urentable kiosker og optimering af driften. Med de udfordringer, DSB står overfor, er vi også nødt til at have en mere effektiv administration med færre medarbejdere,« lyder det fra Flemming Jensen.

Opsigelserne forventes at blive gennemført inden udgangen af januar.

Læs også