Erhverv

Ørsted-efterkommere stævner Ørsted: Stop med at bruge navnet

Det tidligere Dong skal ikke hedde Ørsted, mener tre efterkommere af videnskabsmanden, hvis navn energikæmpen har taget. Det skriver Berlingske.

På Danmarks største kraftværk, Avedøreværket ved København, blev arbejdet med at skifte det enorme navneskilt i ca. 60 meters højde afsluttet fredag den 3. november 2017. Foto: Ørsted

Det der med navnet skal åbenbart ikke være en let affære for Ørsted, det tidligere Dong.

Efter i årtier at have måttet kæmpe med undrende blikke i udlandet - akronymet Dong er et synonym for penis på engelsk - skiftede energikæmpen i efteråret navn til Ørsted, efter den berømmede videnskabsmand med forbogstaverne H.C.

Men den går ikke, lyder det nu fra tre efterkommere af videnskabsmanden, ifølge Berlingske.

Søren Peter Ørsted, tiptipoldebarn af H.C. Ørsted, vil ifølge avisen sammen med sin søster og søn stævne Ørsted - altså det tidligere Dong - i Sø- og Handelsretten for at overtræde selskabslovens paragraf 2, stk. 2 om at et selskab ikke må tiltage sig en slægts navn og for at have taget et EU-varemærkepatent på navnet.

Ørsted - selskabet, altså - mener dog at være på sikker grund:

»Vi har foretaget en meget grundig juridisk undersøgelse, inden vi valgte navnet, og på den baggrund er vi helt trygge ved, at vi har retten til at anvende navnet Ørsted. Navnet har vi i øvrigt anvendt i op mod 100 år på H. C. Ørstedværket. Vi ser vores valg af navn som en hyldest til H. C. Ørsted, og vi har lagt stor vægt på at anvende navnet på en respektfuld måde i forhold til videnskabsmanden,« skriver Martin Barlebo, kommunikationchef hos Ørsted, i en mail til Berlingske.

Læs også