Erhverv

Nyhed: Lars Marcher støber fremtidens kugler for Ambus toprival. Nyhed: Dom bremser lukrativ skattefinte for arvinger. Nyhed: Jesper Buch køber sig ind i børnetøjsforhandler. Analyse: Dette er finansmarkedets største frygt lige nu.

Åbnede ny butik for ni måneder siden: Nu er herretøjskæde gået konkurs

Stoc Retail, der tæller fire butikker i fire forskellige jyske byer, må dreje nøglen om. Det sker få uger før stor butiksåbning i storcenter.

Det er butikken her på kongensgade i Esbjerg, der skulle rykke i Esbjerg Storcenter. Nu er butikken lukket og planernen afløst af en konkurs. Foto: Google Maps

»Hos STOC elsker vi at drømme og gøre drømme til virkelighed.«

Sådan skriver Stoc på sin hjemmeside. Men de drømme er nu brast for stifter og ejer Jeppe Støckler, der tirsdag måtte begære Stoc konkurs.

Det skriver Jyske Vestkysten.

»Hele modebranchen kæmper med faldende salg og underskud. Det er et meget hårdt marked at drive forretning i. Vi har gjort vores bedste, men i tirsdags måtte vi indse, at der ikke er mere at gøre,« siger Jeppe Støckler til Jyske Vestkysten.

Kæden, der består af fire butikker i henholdsvis Kolding, Skanderborg, Esbjerg og senest Fredericia, havde planer om at udvide til Esbjerg Storcenter. Senere blev planen ændret, så det var den eksisterende Stoc-forretning i Esbjerg midtby, som skulle flytte til centeret i 332 kvadrater store butikslokaler. Men de planer er nu røget med konkursen.

Konkursen kommer som en overraskelse for centerchef i Esbjerg Storcenter, Verner Thomsen, der så sent som torsdag var i gang med at forberede indflytningen.

»Det kommer da noget bag på mig. Vi har lige færdiggjort den sidste tegning og jeg snakkede med Jeppe (Støckler, red.) så sent som den 29. december,« siger han til Jyske Vestkysten. Han må nu kigge sig om efter nye lejere til butiksarealet.

På grund af konkursen måtte alle Stoc-forretningerne lukke tirsdag eftermiddag, og de 13 medarbejdere er opsagt.

Læs også